27 februarie 2024

Contact us

Turul Italiei: Eduard Grosu, excelent loc 5 în etapa a 13-a

 Turul Italiei: Eduard Grosu, excelent loc 5 în etapa a 13-a

Rutierul Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) s-a clasat, vineri, pe locul cinci în etapa a 13-a a Turului ciclist al Italiei, desfăşurată pe distanţa de 147 de kilometri, între Montecchio Maggiore şi Jesolo, informează site-ul oficial al competiţiei.

Turul ciclist al Italiei a fost, vineri, cu noroc pentru debutantul român Eduard Grosu, unul dintre remarcații zilei, clasat la un sprint masiv, singur-singurel, neajutat de nimeni, pe un excelent loc 5, în același timp cu învingătorul, italianul Sacha Modolo, iar tricoul roz a fost preluat de Fabio Aru, scăpat de o căzătură în care a fost prins fostul lider, Contador, precizează Agerpres.

Am pierdut un pic de teren în ultimul viraj. Trebuie sa am lângă mine un coechipier, pe Stacchiotti, care să mă ducă în plasă pe ultimii 500 de metri, dar a fost implicat în căzătura din ultimii patru kilometri. În mod normal, aveam picioare şi pentru victorie. Apoi rusul Porşev m-a strâns la margine şi mi-a tăiat accelerarea. Poate că aş fi terminat pe trei. Mai am două etape cu posibilă sosire la sprint pentru a încerca o victorie”, a declarat Eduard Grosu pentru Digi Sport.

Rutierul Eduard Grosu şi-a depăşit performanţa din etapa a zecea din Turul Italiei, atunci când a terminat pe locul 12, după ce s-a bătut la sprintul plutonului de la Forli. Eduard Grosu a reușit cea mai bună clasare a unui rutier, o perfomanță de excepție pentru un debutant, dai și pentru ciclismul românesc. Felicitari Eduard Grosu!

Celălalt rutier român prezent în selectul pluton al acestui mare tur, tot debutant, Serghei Țvetcov (Androni), a sosit pe locul 152 în etapă, cu 2’47” întârziere, și se află la general pe locul 159, la 2h37’36”, în același clasament Grosu ocupând locul 169, la 2h51’22”. În cursă au mai rămas 182 de cicliști, potrivit Agerpres.


Giro d’Italia 2015: Stage 13 / Tappa 13 highlights by giroditalia

Video: Dailymotion

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.