27 februarie 2024

Contact us

Urmașii feciorilor buni, jandarmii brașoveni vă invită în Piața Sfatului

 Urmașii feciorilor buni, jandarmii brașoveni vă invită în Piața Sfatului

La ceas de sărbătoare, urmașii feciorilor buni, jandarmii brașoveni vă invită pe 03 aprilie 2015, începând cu orele 13.35, în Piața Sfatului din Brașov.

Invitația oamenilor de arme are loc într-un moment de referință pentru Jandarmeria Română, aniversarea a 165 de ani de la înființarea instituției.

În acordurile fanfarei, la porțile albastre ale inimilor, sub faldurile drapelelor de luptă, vor păși pe istorie subunitățile reprezentative ale militarilor brașoveni. Jandarmii structurilor de comandament cu atribuții în domeniul planificării și organizării activităților specifice, de pază și protecție a obiectivelor, montani, din cadrul structurilor de acțiuni speciale care au participat la misiuni în teatrele de operații din Kosovo și Afganistan, de intervenție antiteroristă și ordine publică, vor fi prezenți la ceremonial.

Prezența dumneavoastră va fi onorată de un drapel istoric al Jandarmeriei Române. Este un drapel model „Ferdinand” din anul 1930 cu stema regală. Drapelul va fi purtat de un jandarm echipat în uniforma din 1930 a jandarmilor pedeștri.

Defilarea jandarmilor brașoveni va fi urmată de exerciții demonstrative. Veți avea prilejul să urmăriți evoluția jandarmilor și a câinilor care au participat la misiuni de patrulare, căutare și salvare, medaliați la concursuri naționale sau internaționale. Iar surprizele nu se opresc aici. Acțiunile de intervenție ale structurii de acțiuni speciale, exercițiile de arte marțiale ne vor ține cu sufletul la gură.

Slujitori ai comunității, ai cetății, jandarmii se vor bucura de prezența invitatului SHIHAN Ioan Mirică – 6 DAN sub conducerea căruia vom urmării o demonstrației de tehnici Aikido la care vor participa jandarmi dar și sportivi ai clubului Atlantis Brașov. Maeștri ai stilului taekwondo, jandarmii Sebastian Clipea -3DAN și Levente Both – 1DAN alături de copii clubului sportiv Red Linx, vor întregi atmosfera de sărbătoare.

La mulți ani, jandarmi români! Sănătatea să vă fie scut, binele să vă deschidă calea şi iubirea să zăbovească în sufletul vostru.

Jandarmeria Română, de 165 de ani pentru România!

A consemnat, Dan STRĂUȚI.

Credit foto: Dorin ILESCU – BÂNȚU

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.