2 decembrie 2023

Contact us

Workshop Caligrafie Roundhand, Spencerian, Scriere Ornamentală

 Workshop Caligrafie Roundhand, Spencerian, Scriere Ornamentală

Este timpul copt să se întâmple în spațiul brașovenesc această întâlnire între oameni care iubesc caligrafia, arta, cultura, educația. Așa este gândit și dorit, să petrecem împreună, pe mai multe valențe, timpul din două zile. Axa o trasează atelierele de caligrafie intensă (câte patru ore în fiecare zi) susținute de domnul George Marin – caligraf expert de rang internațional, și o salbă de momente pe care le vom petrece spre folosul ființei noastre aspirante de înălțimi.
Iată program ce vă așteaptă înăuntrul lui:

Sâmbătă 6 aprilie

H 10-10.30
•Întâlnirea grupului la frumoasa Casă a Junilor Brașovului, parter. Alegerea este cu mare intenție, Junii Brașovului fiind emblematici pentru orașul nostru și unici în lume. Ne cunoaștem, ne zâmbim, pornim împreună:

H 10.30-13
•Vizităm Complexul Muzeal al Primei Școli Românești din Piața Unirii, pentru a respira povestiri despre scris, manuscris, stări, fapte și emoții pe care ni le va decripta Dl. Prof. Dr. Vasile Oltean – sufletul acestui loc.
„Pe parcursul acestei poveşti despre cărți, dascăli şi elevi veți auzi adesea cuvintele: primul manual, primul tipar, prima biblie, cel mai mare scriitor şi dascăl, unicul Codex Aureus, prima gramatică, primul dictionar … semn că ceea ce există aici e UNIC SAU FOARTE RAR.
Din aces motiv VALOAREA multora dintre aceste cărți NU POATE FI MĂSURATĂ ÎN BANI.”
ww.primascoalaromaneasca.ro
•Dacă ne rămâne timp liniștit, facem scurtă plimbare la aer, prin Centrul vechi, inspirăm parfum de Poarta Șchei, Turnul Ecaterinei, Piața Sfatului, primăvară.

H 13-14
• Masă de prânz
Dacă vă va face plăcere putem continua poveștile la masă, voi căuta un restaurant drăguț să vă propun, altfel, fiecare unde dorește. Ne regăsim gata de atelier:

H 14-18.30
Workshop de caligrafie susținut de dl. George Marin cel care ne va călăuzi mâinile prin:
Scurtă introducere a scriptului Roundhand/copperplate, elemente de inițiere în tehnica de scriere (poziție de scriere, tehnica utilizarii tocului oblic și a penitei flexibile, pregătirea penitei și a cernelei, încălzirea brațului), realizarea tușelor subțiri/groase, grupe de minuscule, cursivitate, ritm de scriere, tehnică de respirație s.a.
Cam pe la mijlocul timpului ne odihnim mâinile și ochii cu 20 minute pauză de cafea, ceai, alte cele.

H 19
•Cină târzie. Tot așa: fiecare poate alege unde mănâncă, cu siguranță unii dintre noi vor prefera să rămână împreună.

Cam așa va fi sâmbăta caligrafică +

Duminică, 7 aprilie

H 9.30-13
•Workshop de caligrafie, Casa Junilor Brașov
De dimineață, proaspăt peste ce am învățat ieri, continuăm cu:
9.30 – 11.00 scriptul Roundhand, majuscule, grupe de litere, cuvinte, texte scurte.
11.00 – 13.30 :inițiere în scrierea ornamentală, scriptul Spencerian, forme de bază, demonstrație practică.
Desigur, o cafea/ceai nu îngrașă, ba, dimpotrivă zic „specialiștii britanici”, așa că mica pauză va fi binevenită.

H 13-14
• Marea pauză (Prânz)
Știți deja, eu propun, dar alegeți voi unde. Democratic.

H 14.30-16.30
• Atelier de încondeiat ouă.
Doamna Gabriela Clinciu, meșter popular din comuna Poarta (Bran) este recunoscută pentru măiestria cu care încondeiază ouăle cu motive tradiționale din Bran, Brașov și Țara Bârsei, meșteșug pe care l-a învățat de la mama sa. Veți învăța să încondeiați ouă, cu ajutorul condeiului, a cerii de albine și a pigmenților și veți afla despre semnificația simbolurilor antropomorfe, skeomorfe, zoomorfe si fitomorfe, reprezentatate pe ouăle încondeiate din Bran și din zona în care locuim. O bună parte din motivele tradiționale pe care doamna Clinciu le așează măiestrit cu condeiul pe suprafața oului, se regăsesc și pe ii. Să vă fie drag că vin Sărbătorile Paștelui.

H 17-18
• Degustare de ceai și cafea într-un loc cu vibrație bună caldă: Spice Cup. Gazde primitoare ne vor răsfăța cu arome speciale, unice, cu secretele ceaiului și ale cafelei, așa încât să păstrăm plăcerea întâlnirii pentru mult timp. Și să ne regăsim, de va fi să fie.

H 18
•Întoarcerea în lumea reală a fiecăruia, pe care sper să o aveți mai bogată cu oameni, cu emoții și cu gânduri des îndreptate spre caligrafie, caligrafi, penițe, tușuri, secretele scrierii buchiilor.
Atât.

☆Masa de prânz și cazarea (acolo unde este cazul) cad în sarcina voastră, toate celelalte costuri: materiale, activitățile auxiliare, pauzele de cafea sunt incluse în prețul întâlnirii.

☆Participarea este confirmată prin achitarea costului cursului (personal sau virament bancar)
☆Pentru detalii corespondăm pe fb Anca Timis sau la telefon: 0723276272.

VIA: pagina de facebook a evenimentului

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.