Zi de bine: vederi de pe linia EduBuzz

Fumul se ridică molcom din coșurile caselor. Porumbei zgribuliți pe acoperișul casei privesc spre curtea unde soarele răsare din privirea copiilor curioși.

– Nenea, ne jucăm șotron? Ne vedem la televizor? Vă place autobuzul nostru? Ne faci o poză? Hai, joacă-te cu noi!

Un torent de candoare, bunătate și emoție se revarsă, întrebare cu întrebare, spre sufletul meu.

Natalia și Adrian, ajutați de localnici, fac ultimele retușuri înaintea inaugurării liniei EduBuzz.

Rugina a devenit culoare, visul s-a transformat în realitate, truda a devenit spațiu educațional.

EduBuzz este stupul unde cei doi învățatori, cu ajutorul și implicarea oamenilor, îi vor învăța pe copii educație finaciară și antreprenorială, cum să acorde primul ajutor, despre nutriție și gătit sănătos, vor organiza seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie și dans.

Adrian Secal – cercetaș timp de 20 de ani, ONG-ist ”de profesie”, cu licență în asistență socială și experiență în domeniul dezvoltării comunitare și economiei sociale, a fost învățător în com. Augustin prin programul Teach for Romania. Nu s-a putut desprinde de copiii de aici așa că a rămas în sat și împreună cu Natalia și-au propus să parcheze EduBuzz în siguranță și să construiască un hub educațional în care copiii să vină cu drag și cu uimire.**

Natalia Ginghina e de anul ăsta dirigă la a 5-a. A ajuns în Augustin în 2019, după mai bine de 10 ani petrecuți în Suedia, unde a fost, printre altele, profesor-asistent pentru copii români cu dificultăți de comunicare în suedeză. Da, vorbește suedeza! Acum vorbește limba copiilor, iar ei o iubesc. Are de gând să rămână alături de clasa ei până-ntr-a opta – timp berechet de joacă, învățat, construit și visat.**

„Când am văzut pentru prima oară autobuzul cumpărat de Adrian Secal și Natalia Ginghină am cam ridicat din sprânceană. Nu degeaba i-am spus „Răpciuga”. Arăta cu adevărat înfricoșător, iar ce-am găsit în mațele ei ne-a înspăimântat și mai tare. Mâncată de rugină, Răpciuga se califica cu greu chiar și la fiare vechi. Am dat însă peste meșteri vrăjitori care s-au dat peste cap și nu s-au lăsat până n-au transformat mârțoaga în cal înaripat. Arată minunat! Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, ci doar să vă uitați peste fotografiile pe care le-am postat pe această pagină, să vedeți de unde am pornit și unde am ajuns.

Și dacă s-a întâmplat așa a fost pentru că REHAU România a fost prima companie care să își doneze ziua de naștere! “Anul acesta, aniversarea REHAU în România a căpătat altă dimensiune pentru noi. Misiunea noastră este să îmbunătățim viețile tuturor oamenilor indiferent ce valență capătă acest sens. Sub inițiativa REHAU Community, am decis să fim parte activă din viitorul pe care ni-l dorim cu toții. Pentru a marca acest capitol din istoria noastră, am decis să donăm aniversarea a 25 de ani. Alături de oamenii voioși de la Asociația ZI de BINE vom reuși să oferim o rază de speranță copiilor din zone rurale, prin facilitarea accesului la educație. La un sfert de veac, cel mai bun cadou este tot fericirea și bunăstarea oamenilor”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager REHAU România.

Și dacă s-a întâmplat așa a fost pentru că Simona Halep s-a implicat la rândul ei si alți 40 de oameni ne-au dăruit ziua lor. Numele fiecăruia dintre ei e scris pe o steluță care strălucește în Edubuzz! 

Mulțumiri nenumărate celor de la Sfinx Camper care și-au pus pe hold toate proiectele pentru ca Edubuzz să-și primească elevii cât mai curând, mulțumiri voluntarilor și artiștilor care au contribuit la această transformare, mulțumiri lui Dan Strauti, care a documentat transformarea!

Dar mari mulțumiri lui Adi și Natalia, care au avut curaj să viseze un vis mare și să muncească pe brânci pentru el. ”Edubuzz este un proiect care abia așteptam să prindă aripi. Sunt nerăbdătoare să le putem preda copiilor dintr-un spațiu care să îi inspire. Sunt convinsă că această experiență inedită le va trezi interesul pentru școală, pentru a învăța și pentru a-și face noi prieteni. Ne dorim ca acest autobuz să le seteze noi valori care să îi îndrume pe tot parcursul vieții lor”, povestește Natalia.

Noi suntem convinse că așa va fi! Urmăriți în continuare peripețiile lui EduBuzz pe pagina de Facebook! https://www.zidebine.ro/proiect/edubuzz-10

Sursa: ** https://www.zidebine.ro/proiect/edubuzz-10

Credit foto: Dan Strauti

Video: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.