4 decembrie 2023

Contact us

Alexandru Nagy, repere profesionale

 Alexandru Nagy, repere profesionale

Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex.

Din 2018 urmeaza cursurile de Master ale Facultății de Interpretare Muzicală secția Canto Clasic în cadrul U.N.M.B. – clasa profesor Silvia Voinea.

Ca actor joacă în “10 pentru New York”, ”Peretele” și ”Două liniuțe” de Lia Bugnar , regia Lia Bugnar și ”Konkurs” de Alexander Galin , regia Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis din București dar și în producți ile Teatrului Independenților Profesioniști la Godot Cafe-Teatru: ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec , regia Alexandru Bogdan și ”Aeroport” de Ștefan Caraman. ”Dona Juana” de Anca Vizdei, regia Radu Gheorghe la Teatrul Dramaturgilor Români.

A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mãlãele, Victor Ioan Frunzã, Anthony Clark, David Gothard, Mick Davis, Giancarlo del Monaco, Mario de Carlo.

Director Artistic Fondator al Teatrului Independentilor Profesioniști din 2011.

A regizat mai multe producții de teatru, printre care: “Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War”; “Omul Pubelã”; “Cabaretul Cuvintelor”; “Sobolanul Rege”; “În doi”; “Teatru Vag” de Matei Vișniec, “Tabloul” de Eugène Ionesco, “Proștii sub clar de lunã” de Teodor Mazilu, “Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, “Malaga” de Lukas Bärfuss, “Starshitting” de Jean-Lorin Sterian, “Fapte Bune S.R.L.” de Sebastian Ungureanu.

Este cel mai tânăr regizor de operă din România, prin montarea “Il Tabarro” de Giacomo Puccini la Opera din Brașov în 2013.

În 2014 a montat spectacolul “Ne vom revedea în anul care a trecut” de Ștefan Caraman în terminalul plecãri din Aeroportul International “Henri Coandă”-Otopeni.

În 2018 joacă un rol important (Mitu) în lungmetrajul “Moon Hotel Kabul” regia: Anca Damian, premiat pentru “Cea mai bună regie” la Festivalul internațional de Film de la Varșovia.

Câștigător al Premiului pentru Cea Mai Bună Regie la Festivalul Internațional de Teatru Independent de Orice “UNDERCLOUD” 2018 pentru “ÎN DOI” de Matei Vișniec (performance în mașină)

Din 2018 este Asistent de Regie la Opera Naționalã din Bucureşti.

Nominalizat “Cel mai bun actor secundar” la Gala Premiilor GOPO 2019 pentru rolul Mitu din “MOON HOTEL KABUL” Regia: Anca Damian.

Distins în 2019 cu Premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România pentru performanța actoricească din filmul “Moon Hotel Kabul”

Nominalizat pentru Mențiunea Specială din cadrul Bursei Alex. Leo Șerban la Transilvania International Film Festival 2019.

În 2019 fondează Performance Delivery – companie independentă care “livrează” performance oriunde, oricând.

Proiecte în lucru: “Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán la Opera Brașov (Noiembrie 2019) / “Marina și Ulay” la Teatrul Dramaturgilor Români / “Killer Joe” și “Last Love” la Godot Cafe Teatru.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.