Antonella Bona, repere profesionale

Pentru prima data la Brașov.  Antonella Bona, originară din Sicilia, este recunoscută și apreciată pentru experiența profesională fiind actualmente în postura de dirijor de fanfară militară, situație ce îi conferă o alură aparte în ceea ce privește această meserie.

A studiat pianul cu maestrul Massimo Bertucci, armonie și contrapunct cu maestrul Giovanni Feeauto la Conservatorul din Napoli.

A scris articole pentru numeroase reviste muzicale, a compus și a realizat transcripții a numeroase opusuri importante care au fost publicate de importante edituri italiene: Santabarbara, Ludo, Eufonia, Scomegna, Studio Music of London și BAM din Geneva; multe dintre orchestrațiile sale fiind incluse în repertoriul lui Steven Mead și înregistrate pe CD-ul „Bella Italia”.

Are o remarcabilă experiență în lumea muzicii pentru suflători, fiind invitată frecvent să dirijeze renumite orchestre, inclusiv „C. Cusopoli” din Monterubbiano, orchestrele de suflători din Cilento, din Amantea, din Delianuova și din Melicucco,Unione Musicale Ciociara, Orchestra Conservatorului din Lecce și Civica Orchestra di Fiati din Milano.

În anul 2003 a fost Maestro Direttore al orchestrei „Città di Fisciano”, cu care a susținut peste 40 de concerte în tot sudul Italiei.

În SUA a colaborat cu „Tara Winds” din Atlanta și cu ansamblul de suflători al Universității din Mississippi de Sud.

În colaborare cu maestrul Maurizio Arena (renumit pianist, compozitor și dirijor de operă italian) a aprofundat repertoriul vocal-simfonic, dirijând diferite spectacole ale orchestrei operei Teatro Argentina din Roma, dintre care amintim: „Don Giovanni” de Mozart (Renato Bruson și Claudio Scimone), „Candide” de Leonard Bernstein, în coproducție cu Fundația Bernstein din Los Angeles, „Edgar” și „Le Villi” de Puccini.

A fost invitată să dirijeze la „Parco della Musica”, Academia Americană, „Teatro Olimpico” din Roma, Festivalul Verdi din Parma, Rai la Torino, „Veneranda Fabbrica del Duomo” din Milano, Festivalul Berlioz din Franța și Festivalul Puccini din Torre del Lago.

10 febbraio 2010

Credit foto Antonella Bona: Studio Moreno Maggi / Moreno Mag

Sursa; comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.