2 octombrie 2023

Contact us

Atelier de cusături tradiționale – Inițiala prenumelui

 Atelier de cusături tradiționale – Inițiala prenumelui

Doriti sa deprindeti frumoasa îndeletnicire de a coase? Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi va ofera aceasta ocazie, la primul atelier de cusături cu motive specifice zonei din acest an. Evenimentul nostru este o invitatie de a descoperi cusăturile și motivele tradiționale din zona in care traim, imbinate armonios cu alfabetul arhaic si transpuse în litere de cusut de catre echipa noastra. De aceea vă propunem șă coaseți inițiala pe care o doriți, alături de motivul bujorului si cârligul ciobanului, preluate de pe o Ie provenind din zona Moeciu de Sus.

Vom lucra în punct de cruciuliță cu o singură față, pe etamină, iar apoi dumneavoastră o veți putea așeza acasă într-o ramă sau aplica pe o eșarfă, un fular, o pernă, un șervet, o bluză sau pe un tricou și veți avea nu numai plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a îl purta.

Din partea noastră veti primi in dar litera ornamentată cu bujori, în format tipărit, o bucată de etamină și fir colorat în două nuanțe, materiale suficiente pentru a coase inițiala în cele două variante prezentate, continuând acasă ceea ce începeți în cadrul atelierului.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Taxa de participare: 35 lei.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne scrieți un mesaj cu titlul „Înscriere atelier cusături”, care să conțină datele dumneavostră de contact precum și litera pe care doriți să o coaseți, pe adresa: casajunilor@gmail.com. Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás, care au conceput alfabetul floral folosit și vor coordona atelierul.

Vă așteptăm!

Text si imagine preluate de pe pagina de facebook a atelierului. Mai multe informatii aici: https://www.facebook.com/events/170779526740628/

Redactia

2 Comments

  • Bună ziua, Mă bucur că promovați oameni și manifestări frumoase din orașul nostru, aducând astfel un plus de valoare vieții brașovenilor și nu numai. Susțin și promovez stilul de viață sănătos holistic prin seminariile, cursurile pe care le țin în țară, și prin cartea IMUN la nefericire pe care am scris-o în 2015. M-aș bucura să povestim mai multe, și vă rog să-mi fiți alături, în aducerea în atenția brașovenilor, a modalităților holistice prin care îți pot crea o viață frumoasă și sănătoasă. Miercuri 25 februarie, ora 18.00 am un workshop pe această temă și m-aș bucura să participați și să-l promovați. Mulțumesc frumos și aștept un răspuns. O zi minunată să aveți!

    • Sarut mana. Va multumim frumos pentru gandurile bune si pentru propunere. Vom lua legatura cu dumneavoastra. Zile senine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: