25 aprilie 2024

Contact us

„Autismul – Un stil de viață” – Lansare de carte și eveniment de conștientizare referitor la autism

 „Autismul – Un stil de viață” – Lansare de carte și eveniment de conștientizare referitor la autism

Organizator: Asociatia Universul M.E.U. & Librăriile Cărturești
Locație: Brasov, 28 martie 2024 ora 18:30, Librăria Cărturești – Piața Sfatului 20
Desfășurător:
18:30 – Deschiderea evenimentului
Dialog Moderator / Autor
Dialog Autor / Invitat special
19:30 – Întrebări din public
Evenimentul va fi transmis live pe platformele de social media si va fi disponibil sub forma de înregistrare, ulterior pe YT. În prezent, unul din 54 de copii este în spectrul autist. Costul mediu lunar doar al terapiilor pentru un singur copil se ridică la 1.500-2.000 de euro.

România a ajuns la 558 000 persoane care se luptă cu autismul. (sursa: zf.ro ian 2022). În fața provocărilor pe care le întâmpină părinții și familiile copiilor cu autism, venim în întâmpinarea lor cu un eveniment special dedicat conștientizării și sprijinului, sub umbrela temei „Autismul – Un stil de viață”. Claudia Cadar, autoarea cărții „Autismul, un sitl de viață – Memoriile unei mame speciale” ne prezintă un alt punct de vedere, o altă abordare asupra acestui subiect.

„Împreună vom explora ideea că autismul este un stil de viață și că fiecare dintre noi are puterea și capacitatea de a-l înțelege, îmbrățișa și iubi. Autismul nu este o povară, ci o parte valoroasă din diversitatea umană.” CLAUDIA CADAR

Descoperirea sau conștientizarea că un copil are autism poate fi un moment extrem de dificil pentru părinți. Sentimentele de suferință, deznădejde și confuzie pot părea copleșitoare. Totuși, ne propunem să arătăm că autismul poate fi privit și trăit ca un stil de viață, un drum pe care putem merge împreună cu încredere și determinare. Cu această ocazie, vom lansa cartea „Autismul, un stil de viață. Memoriile unei mame speciale”, scrisă de Claudia Cadar.

Această carte este mai mult decât un simplu volum, este o împărtășire de experiențe și un act de iubire și dăruire către comunitatea părinților și copiilor cu autism. Claudia Cadar va fi alături de noi pentru a împărtăși gândurile și sentimentele ce au stat la baza acestei cărți și pentru a răspunde la întrebări, oferind astfel un ghid de acceptare și înțelegere.

„Când medicii au vorbit despre „retard sever”, am simțit un amestec de ușurare și neliniște. Era ca și cum am fi primit un bilet într-o călătorie cu destinație necunoscută. Dar aceasta nu era sfârșitul poveștii noastre, ci doar începutul unui nou capitol. Am încercat să înțelegem eticheta aceasta, să o asimilăm și să o transformăm într-un instrument pentru a naviga prin apele tulburi ale vieții noastre. Dar, în adâncul inimii, știam că ea nu definea cu adevărat esența unică a lui Ștefan. Era doar un cuvânt, iar noi eram în continuare prizonierii propriilor noastre întrebări.” CLAUDIA CADAR

Evenimentul va fi onorat și de prezența doamnei Conf.Dr. Laura David (Departamentul de Psihologie și Științe ale Educației – Facultatea de Psihologie și științele educației), în calitate de invitat special. Pe lângă prezentările celor două invitate speciale, evenimentul va fi moderat de Dr. Iulia Roșu, oferind astfel o platformă pentru discuții deschise și constructive despre cum putem să ne transformăm în preajma autismului, să depășim provocările și să trăim o viață plină de bucurie și împlinire.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.