20 aprilie 2024

Contact us

BOLD, musical interactiv și îndrăzneț la Centrul Cultural Reduta

 BOLD, musical interactiv și îndrăzneț la Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta vă invită să luați parte la primul proiect dedicat educării prin teatru construit după metoda teatrului devised (colaborativ).

BOLD, un nou musical interactiv și îndrăzneț va fi prezentat adolescenților și nu numai, care își doresc să exploreze necunoscutul în data de 22 septembrie 2023, de la ora 19.00 alături de coordonatorii acestui proiect, Andreea Moustache și Emanuel Varga – actori și instructori de teatru.

Intrarea este liberă și sunt așteptați toți cei care au activate curiozitatea, sinceritatea și curajul de a se autodescoperi.

Scopul proiectului BOLD este de a crește nivelul de conștientizare a nevoilor și a emoțiilor adolescenților și găsirea unor noi forme prin care tinerii să-și poată explora universul intern într-un mod armonios și confortabil lor, prin realizarea unui produs cultural și educațional, creat de către o echipă de pedagogi teatrali, dar și educarea generației tinere, adolescenți și părinții acestora deopotrivă.

Tema de bază de la care se pornește este hiperbolizarea evenimentelor din viața unui adolescent. Astfel, prin metoda de lucru devised, a fost creat textul, muzica originală specifică genului musical și apoi spectacolul. Punerea în scenă a acestui text îi va transpune pe spectatori față în față cu propriile lor accese de furie și vulnerabilități, recunoscându-se prin prisma personajelor și empatizând cu ele.

Rezultă conștientizarea faptului că ceea ce trăiește tânărul, nu experimentează doar el și că există un spectru mai larg decât perspectiva lui, iar acest transfer de viață trăită într-un anumit context împărtășit îl face pe adolescent să înțeleagă multitudinea posibilităților de a fi în lume.

Musicalul BOLD transpune în scenă situații din viața tinerilor și a familiilor acestora.

Actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga îi vor invita pe toți cei prezenți, la finalul reprezentațiilor să dezbată diverse problematici specifice adolescenței într-un spațiu sigur și creativ.

Cine este BOLD?

Coordonatorii proiectului, Andreea Moustache și Emanuel Varga – actori și instructori de teatru implicați în prezent în lucrul cu adolescenții – au demarat acest proiect ca răspuns la nevoile apăsătoare pe care le întâmpină orice tânăr în procesul de autodescoperire din perioada pubertății.

Pentru conceperea musicalului BOLD a venit în ajutor o echipă de creație formată din scenaristele Maria Drăgoi, Paula Rusu, Iulia Mirică care au surprins prin text esența acestor problematici contemporane și scenografa Miruna Croitoru care a surprins atmosfera fiecărei situații scenice prin elementele de decor, luminile și proiecțiile video.

De ce este BOLD?

Alegerile sunt foarte importante pentru om la orice vârstă s-ar afla, însă în momentele de formare (din adolescență) unele sunt greu de făcut și necesită timp și introspecție.

A fi #bold presupune curiozitate, sinceritate, empatie, respect (de sine și a celor din jur), comunicare și o decodificare cât mai clară a realității din jur. Toate acestea se pot câștiga sub egida principiului teatral „concesie și cooperare”.

Prin intermediul poveștilor abordate în spectacol și a discuțiilor de la final, BOLD reușește cu succes să implice activ tinerii și părinții acestora în procesul de descoperire cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă care sunt nevoile adolescenților, de unde pornesc unele tensiuni și cum se poate facilita printr-o comunicare eficientă o relaționare circulară și sănătoasă copil – părinte.

Echipa BOLD a primit imBOLDul de a muta acest spectacol la un alt nivel și de a-l prezenta pe cât mai multe scene din țară. Vor reuși să facă acest pas și să vină în sprijinul tinerilor de azi – adulților de mâine, datorită finanțării primite în urma concursului de proiecte SAS UNATC.

Vă invităm la BOLD, în 22 septembrie 2023, de la ora 19.00 la Centrul Cultural Reduta pentru a asculta muzică bună, pentru vă distra și pentru a râde împreună cu actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga, deoarece râsul este terapeutic și poate deschide ochii, mintea și sufletul.

Intrarea este liberă!

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.