19 mai 2024

Contact us

Brașoveanul Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

 Brașoveanul Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Andrei Roşu, românul care în 2012 a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, a mai bifat o performanţă memorabilă. Acesta a traversat înot Canalul Mânecii pe o distanţă de 40 de kilometri dintre Londra şi Paris, fiind primul român care reuşeşte un astfel de rezultat, conform REALITATEA.NET.

Andrei Roşu a traversat înot Canalul Mânecii în cadrul competiţiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani fiind primul român care reuşeşte această performanţă, anunță Mediafax.
Andrei Roşu a încheiat, miercuri la prânz, cursa Enduroman Arch to Arc, sportivul ajungând în zona Arcului de Triumf din capitala franceză, potrivit Mediafax.ro.

„Am vomat de 42 de ori din cauza răului de mare. Organizatorii mi-au spus că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag. După 40 de kilometri braţul stâng nu a mai fost funcţional. Am trecut prin două lanuri de meduze gigant roz şi violet. Apa a avut 13 grade în UK şi 14 grade în Franţa. Curenţii m-au ajutat să parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au rămas doar două ore de somn, interval suficient având în vedere că la ultra-triatloane nu se prea doarme. Vă pup şi vă mulţumesc anticipat şi pentru donaţiile către Hospice”, a precizat Andrei Roşu pe pagina personală de Facebook.

Andrei Roşu s-a înscris în competiţie alegând să contribuie astfel la strâgerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor şi adulţilor cu boli incurabile prin intermediul fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Banii rezultaţi din strângerea de fonduri vor fi distribuiţi integral îngrijirii bolnavilor, costurile participării lui Andrei Roşu la triatlon fiind acoperite de sponsori.

Andrei Roşu, în vârstă de 39 de ani, este economist de profesie şi originar din Braşov.

Imagini: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.