21 iunie 2024

Contact us

Cavalleria Rusticana – Operă în Concert cu artiști ai Operei Naționale București, joi la Filarmonica Brașov

 Cavalleria Rusticana – Operă în Concert cu artiști ai Operei Naționale București, joi la Filarmonica Brașov

Joi, 21 aprilie, de la ora 19, Filarmonica Brașov propune publicului brașovean un concert special, în cadrul căruia se va cânta opera Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni. Cavalleria Rusticana este o operă într-un act care a avut premiera la 17 mai 1890. Adaptată după o povestire și o piesă de teatru scrisă de Giovanni Verga, opera are loc într-o dimineață de Paște în Sicilia secolului al XIX-lea. Totul începe într-un mic sat din Sicilia. La răsărit, în duminica Paștelui, Turiddu cântă despre dragostea sa pentru Lola, nevasta lui Alfio. Turiddu și Lola formau un cuplu înainte ca acesta să plece în armată. La întoarcerea sa, găsind-o pe Lola măritată cu Alfio, o seduce pe Santuzza, însă acum a abandonat-o pe aceasta. Flacăra dintre el și Lola a fost reaprinsă…

Concertul va fi dirijat de maestrul Cristian Sandu, iar rolurile din operă vor fi interpretate de soliști de la Operele din București, Iași și Constanța. Astfel, publicul îi va putea asculta pe Bianca Mărgean, Maria Miron Sîrbu, Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc și Mihaela Ișpan. Părițile corale vor fi cântate de Corul companiei Artistice All’s Choir.

Mai mult, în prima parte a serii se vor interpreta și două piese de Johann Sebastian Bach: Concertul în la minor pentru vioară și orchestră, BWV1041 și Concertul în Mi major pentru vioară și orchestră, BWV1042. Solistul pentru cele două piese va fi violonistul brașovean Florin Ionescu-Galați.

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro. Programul casieriei filarmonicii este luni și miercuri între orele 12 și 15 și marți și joi între 16 și 18 (19 în zilele cu concerte), iar numărul de telefon al casieriei este 0368 409 752.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.