18 mai 2024

Contact us

Concert de concerte, joi seară la Filarmonica Brașov

 Concert de concerte, joi seară la Filarmonica Brașov

Joi seară, pe 9 februarie de la ora 19, Filarmonica Brașov a pregătit un eveniment în cadrul căruia se vor cânta trei concerte.

Se vor cânta Concertul pentru pian nr. 1 în Si bemol minor, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski, Concertul pentru violoncel și orchestră op. 104 de Antonín Dvořák și Concertul pentru vioară și orchestră op. 77 de Johannes Brahms.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov va fi condusă de dirijorul Svetlomir Zlatkov, iar cei trei soliști ai serii vor fi violonista Maria Marica, violoncelistul Cornelius Zirbo și pianistul Cadmiel Boțac.

Cei trei soliști ai concertului sunt laureați ai Concursului Național de Interpretare New Hope Grand Prix 2022 și laureați ai Bursei Moștenitorii României.

Invitatul special al filarmonicii din această săptămână, dirijorul Svetlomir Zlatkov, s-a născut în Șumen, Bulgaria, într-o familie de artiști și a luat prima lecție de pian la vârsta de cinci ani. În 2011, a fost acceptat la Academia Națională de Muzică din Sofia. În 2013, și-a continuat studiile în cadrul clasei de dirijat a lui Simeon Pironkoff la Universitatea de Muzică și Artă Interpretativă din Viena. În iunie 2018, a absolvit cu distincție cu un concert public al Orchestrei Simfonice Radio din Viena în Sala de Aur a Musikverein. A lucrat cu dirijori precum Teodor Currentzis, Jin Wang, Giancarlo Andretta, Marc Albrecht, Erwin Ortner, Mark Stringer, Thomas Lang, Peter Marschik și Leonid Korchmar. Printre orchestrele cu care a lucrat se numără Wiener Concert-Verein, Orchestra della Magna Grecia Italia, Orchestra Simfonică Webern din Viena și multe altele.

După ce a petrecut patru stagiuni consecutive la Opera de Stat din Viena ca asistent al directorului de cor, este în prezent șef de orchestră la Teatrul de Stat din Linz, Austria. De asemenea, predă cursuri de dirijat la Universitatea pentru Muzică și Arte Performative din Viena.

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.