22 iulie 2024

Contact us

Concert memorabil ieri seară în Biserica Neagră

 Concert memorabil ieri seară în Biserica Neagră

Ieri seară a avut loc mult-așteptatul concert-eveniment la Biserica Neagră din Brașov. Orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, a oferit o interpretare excepțională a Simfoniei nr. 6 de Anton Bruckner. Sute de oameni au asistat la acest eveniment, care a fost o experiență impresionantă. Lucrarea lui Bruckner a învăluit publicul într-o atmosferă de emoție intensă.

Concertul din Biserica Neagră, o colaborare între Filarmonica Brașov și Biserica Evanghelică C.A. din Brașov (Biserica Neagră), a fost cu siguranță un punct de referință al stagiunii estivale a acestui an, oferind o experiență muzicală de neuitat într-un cadru istoric.

Filarmonica Brașov s-a impus în ultimii ani ca un punct de referință pentru iubitorii de muzică, inclusiv în lunile de vară, când organizează o serie de concerte excepționale care se adresează unui public divers. Aceste evenimente sunt o dovadă a angajamentului Filarmonicii de a oferi experiențe muzicale de înaltă calitate, care cuprind diferite genuri și stiluri muzicale. De la capodopere clasice la compoziții contemporane, fiecare concert este gândit cu atenție pentru a oferi o călătorie auditivă captivantă. Această dedicare pentru excelența muzicală asigură faptul că există câte un program muzical pentru toată lumea, permițând publicului să exploreze și să aprecieze o gamă largă de stiluri și genuri muzicale.

Concertele de vară nu sunt doar un punct culminant pentru comunitatea iubitoare de muzică din Brașov, ci și o atracție semnificativă pentru numeroșii turiști care vizitează orașul. Majoritatea evenimentelor au loc în piața Sf. Ioan, dar și în spații neconvenționale precum mallurile. Fie că este vorba de grandoarea unei orchestre complete sau de intimitatea unui ansamblu de muzică de cameră, concertele Filarmonicii Brașov sunt cu adevărat apreciate de toți cei care participă, consolidând reputația Brașovului ca un vibrant centru cultural.

Următoarele evenimente ale Filarmonicii brașovene vor avea loc în datele de 19, 20 și 21 iulie în cadrul Festivalului Culturama al Centrului Cultural Apollonia și pe 25 iulie, când va avea loc în Piața Sf. Ioan un concert simfonic dirijat de Cristian Oroșanu, care va marca deschiderea festivalului SoNoRo Musikland.

Foto: Iosif Trif

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.