24 iulie 2024

Contact us

Concerte pentru copii, vineri dimineață la Filarmonica Brașov

 Concerte pentru copii, vineri dimineață la Filarmonica Brașov

În cadrul stagiunii trecute, Filarmonica Brașov a desfășurat mai multe activități care au avut ca scop educația copiilor prin muzică și atragerea acestora către arta de calitate. Artiștii Filarmonicii Brașov și chiar și managerul acesteia, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, au cutreierat școlile din oraș și din județ, aducând astfel muzica chiar și în comunități defavorizate.

Apoi au fost reluate concertele educative de la Sala Patria iar în lunile mai și iunie, filarmonica a organizat evenimente în cadrul cărora copiii au putut și să deseneze după concerte sau să se bucure de o ciocolată în formă de chitară. Cu ocazia zilei Filarmonicii Brașov, principala instituție de muzică din oraș s-a uitat spre viitor și a invitat copiii de la mai multe școli și grădinițe să facă un tur al instituției, pe parcursul căruia, cei mici au putut descoperi diferite instrumente muzicale și chiar și niște experimente bazate pe sunet realizate de Muzeul de Științe.

Primele concerte pentru copii din această stagiune vor avea loc vinerea aceasta, 28 octombrie, de la orele 9 și 10, iar toată lumea este așteptată să ia parte. Evenimentele vor fi conduse chiar de maestrul Jozsef Horvath, care va dirija și concertul de joi seară al filarmonicii, iar programul este, ca de obicei, pregătit pentru cei mici.

În program vor fi următoarele piese:

T. Brediceanu- Patru dansuri simfonice

J. Brahms- Dans ungar nr. 5

A.Dvorak – Dans slav Op. 46, nr. 8

A. Glazunov- Mazurka din “Scene de balet”

J. Strauss- Pizzicato polka

I.Ivanovici- Valurile Dunării

A.Glazunov- Dans arab și dans sarazin din Raymonda

Z. de Abreu- Tico Tico

Concertele educative sunt o ocazie minunată pentru copii să descopere muzica clasică și să învețe să asculte și să descopere lumea prin sunete.

Biletele la concertele pentru copii costă doar 10 lei și pot fi procurate de la casieria Filarmonicii Brașov sau online de pe siteul bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.