17 aprilie 2024

Contact us

Cristian Oroșanu și Benedict Klöckner în concert simfonic, joi, la Filarmonica Brașov

 Cristian Oroșanu și Benedict Klöckner în concert simfonic, joi, la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov propune noi evenimente și săptămâna aceasta pentru iubitorii de muzică din oraș. Primul eveniment va avea loc marți seară, pe 14 februarie, și va fi un recital cu violonista Mihaela Oprea și pianistul danez Jakob Alsgaard Bahr. În cadrul acestuia se vor cânta piese de George Enescu, Carl Nielsen, Grigoraș Dinicu și alții.

Apoi, joi, de la ora 19, va avea loc concertul simfonic al săptămânii. Acesta va fi condus de dirijorul Filarmonicii Brașov, Cristian Oroșanu, cunoscut pentru că dirijează cu un amestec de exuberanță pasională, determinare înflăcărată, eleganță și claritate în exprimare. iar invitatul special al serii va fi violoncelistul german Benedict Klöckner.

Benedict Klöckner, născut în 1989, este unul dintre cei mai importanți muzicieni ai generației sale. A câștigat numeroase premii și concursuri și concertează în întreaga lume alături de orchestre și dirijori renumiți.

A cântat în numeroase săli și centre renumite, printre care Filarmonica din Berlin, Carnegie Hall, Symphony Hall Chicago, Kennedy Center din Washington, Tonhalle Zurich, Cadogan și Barbican Hall din Londra și Musikverein Viena. Un muzician de cameră iscusit, Benedict a cântat cu artiști renumiți precum András Schiff, Anne Sophie Mutter, Gidon Kremer, Christoph Eschenbach și alții. De asemenea, a interpretat în premieră lucrări compuse pentru el de Wolfgang Rihm și Howard Blake, Elena Kats Chernin, José Elizondo, Dai Fujikura, Geoffrey Gordon, Bongani Ndodana-Breen și Eric Tanguy.

Cântă la un violoncel italian de Francesco Rugeri (Cremona, 1690), la care a cântat anterior Maurice Gendron, și folosește un arcuș folosit de Etienne Pajeot (Mirecourt, 1820).

Programul concertului de joi este:

A. Mozart – Uvertura la „Directorul de teatru” k.486
J. Haydn – Concertul în Re major Hob. VIIb/2, Op. 101
L. van Beethoven – Simfonia a 8-a în Fa major op. 93

Biletele pentru evenimente se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Foto Benedict Klöckner: Ervis Zika

Foto Cristian Oroșanu: Șerban Mestecăneanu

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.