Cuibul Artiștilor aduce prima Noapte Albă a Teatrului în Brașov

În cadrul turneului „Cu inima la teatru”, Cuibul Artiștilor ajunge în orașul nostru pentru a oferi brașovenilor o noapte albă a teatrului. Acest eveniment nu este doar o premieră pentru Brașov, ci și pentru actorii Cuibului, iar pe parcursul nopții invitații vor trece prin stări, emoții și sentimente diferite, în spiritul spectacolelor cu care aceștia ne-au obișnuit.
Într-o singură zi, inima bate de 100.000 de ori, sângele parcurge aproape 30 de milioane de kilometri de artere, vene și capilare. Într-o singură zi, cu ajutorul inimii, un om rostește mai bine de 5.000 de cuvinte, respiră de aproape 20.000 de ori, mobilizează grupele musculare majore de 750 de ori și pune la lucru circa 14 milioane de celule nervoase. Inima ne hrănește zilnic, dar noi cât de des o hrănim pe ea?
Cu acest gând în minte și în suflet, Cuibul Artiștilor aduce și în Brașov cea de-a patra ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru‟. În data de 16 noiembrie, brașovenii sunt invitați să vină la singurul turneu de teatru realizat de o platformă artistică independentă în România și să se bucure de o experiență artistică unică.
Centrul Cultural Reduta este partenerul Cuibului din acest an și așteaptă brașovenii să parte la spectacol începând cu ora 21:30. Asemenea edițiilor precedente, intrarea este liberă, pe bază de donație. Locurile la spectacole pot fi rezervate pe website-ul https://rezervari.cuibulartistilor.ro/.
Donații pentru burse artistice
Donațiile strânse în turneul din acest an se vor transforma în burse artistice destinate unor tineri artiști talentați, ale căror inimi bat pentru arta vizuală. Pe lângă aceste burse, Cuibul Artiștilor va oferi cadrul în care acești artiști să își poată expune proiectele, Cuibul fiind locul în care le vei putea întâlni ideile și creațiile. Artiștii care vor primi bursele vor fi aleși pe baza unei selecții desfășurate de echipa de artă vizuală din cadrul Cuibului Artiștilor.
Brașovenii, printre cei mai mari iubitori de cultură
Brașovul s-a regăsit pe harta Cuibului încă de la prima ediție, fiind nu doar orașul din centrul țării, ci și orașul din centrul inimii pe care actorii încearcă să o construiască prin orașele pe care le-au ales pentru turneul lor. Brașovenii au răspuns pozitiv provocării lansate de actori încă de la prima ediție, peste 200 de spectatori reușind să umple sălile din orașul nostru la fiecare reprezentație. La nivel național, Brașovul se află printre orașele cu cei mai mulți iubitori de cultură, dar printre orașele cu cei mai puternici susținători ai cauzelor sociale și artistice pe care Cuibul le promovează.
Trei piese speciale pentru brașoveni
Pentru Noaptea Albă a Teatrului, artiștii au pregătit trei spectacole care te vor răscoli, te vor amuza, te vor ține în priză și, cel mai important, te vor face să privești înspre tine: Intrincerc, Artă și Mai bine nu veni.
INTRINCERC – sinopsis:
Nu te aștepta să înțelegi de la început. Când te-ai născut ai înțeles din prima zi? Dar azi ai înțeles tot? …? Stai în punctele de suspensie. Suspensie. Fiecare scenă arată încă o mică bucățică. Contrar vieții de zi cu zi când răbdarea a ajuns să fie mai mult un defect și totul e la un click distanță, ce mai e răbdarea? În schimb, îți cere răbdare. Până la următoarea scenă! Până la finalul spectacolului! Până la finalul săptămânii! Până la următoarea eclipsă din 2083. Până la sfârșitul lumii!
Ai?
ARTĂ – sinopsis:
Trei prieteni sunt surprinși într-un moment în care conștientizează diferențele dintre ei. În esență, vorbim despre oameni care nu acceptă, oameni care nu ascultă, ci doar judecă. În acest context, arta devine pretextul unei radiografii a gândurilor și emoțiilor celor trei.
Tipologii de oameni total diferite, cei trei se pot regăsi în noi sau în cei de lângă noi. Un spectacol ce surprinde realitatea tranșantă a relațiilor contemporane de prietenie.
Finalul îi face pe cei trei să conștientizeze importanța relației lor, dar aceasta după multe momente de aroganță, snobism, superficialitate și pseudo-interes.
Un spectacol despre tine și prietenii tăi, ce te invită să redescoperi frumusețea legăturii voastre.
MAI BINE NU VENI – sinopsis:
De câte ori nu te-ai aflat în prezența unui cuplu care se ceartă și te-ai simțit în plus? „Mai bine nu veni“ este un spectacol realist în care spectatorii devin musafiri și iau parte la o zi din viața unui cuplu. Discuțiile aprinse, ironia, tandrețea, iubirea împreună cu certurile din nimic sunt momente pe care cuplul le va trăi nestânjenit de prezența oaspeților.
Întrebările pe care cei doi și le pun la sfârșit, în încercarea de a rupe monotonia și de a schimba scenariul zilelor pe care le trăiesc, nu fac nimic altceva decât să-i facă să se îndoiască de propria fericire.
Finalul vine sub forma unui cadou neobișnuit, care îi aduce cu picioarele pe pământ și care oferă o nouă perspectivă asupra vieții în doi.
„Cu inima la teatru” în 15 orașe din România
Turneul Național „Cu inima la teatru‟ se va desfășura în 15 orașe din țară. Programul complet îl puteți regăsi mai jos:
9 noiembrie – CRAIOVA, Facultatea de Agronomie, Sala Aula Buia, ora 19:00;
10 noiembrie – CLUJ-NAPOCA, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, sala Aula Victor Jinga, ora 19:00;
12 noiembrie – TIMIȘOARA, Aula Magdan USAMBVT, ora 19:00;
13 noiembrie– ARAD, Teatrul de Marionete, ora 19:00;
14 noiembrie – ORADEA, Casa de Cultură a Tineretului, ora 19:00;
15 noiembrie – TÂRGU-MUREȘ, Facultatea de Medicină Dentară, Aula 2A, ora 19:00;
16 noiembrie – BRAȘOV, Centrul Cultural Reduta, ora 21:30;
19 noiembrie – SUCEAVA, Auditoriul Joseph Schimdt, ora 19:00;
18 noiembrie – IAȘI, Ateneu, ora 19:00;
20 noiembrie – GALAȚI, Teatrul Dramatic Fani Tardini, ora 19:00;
22 noiembrie – BRĂILA, Filarmonica Lyra, ora 19:00;
21 noiembrie – PLOIEȘTI, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19:00;
24 noiembrie – CÂMPINA, Casa de Cultură Geo Bogza, ora 19:00;
25 noiembrie – TÂRGOVIȘTE, Clubul Studenților, ora 19:00;
26 noiembrie – BUCUREȘTI, Cuibul Artiștilor, Facultatea de Ingineria Instalațiilor, ora 19.
Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov
Mai multe informații:
Despre Turneul Național „Cu inima la teatru‟
Teatru nu înseamnă doar un singur punct pe hartă. Astfel, Cuibul Artiștilor și-a propus să ajungă în cât mai multe orașe din România și să ofere comunităților locale emoție prin artă.
Așa a luat naștere turneul #cuinimalateatru, singurul turneu de teatru din România realizat de o platformă artistică independentă. Timp de două săptămâni, Cuibul cutreieră țara în formă de inimă și, din dragoste pentru teatru, dăruiește emoție. De asemenea, Cuibul Artiștilor crede în puterea donației, căci astfel a crescut și aceasta platformă. De aceea, la fiecare ediție donațiile strânse în timpul turneului sunt dăruite mai departe unei cauze.
Din banii strânși la ultima ediție, Cuibul Artiștilor a oferit emoție copiilor pentru care „acasă” este un spital și a adus emoția aproape de inimile lor. Astfel, a fost creat un program artistic pentru copii, care a fost adus și prezentat în numeroase orfelinate din București.
Despre Cuibul Artiștilor
Cuibul Artiștilor s-a născut în 2015, cu cel mai mare proiect cultural la nivel național, proiectul „300 de zile de teatru‟. În aproape patru ani, Cuibul a reușit să ofere câte o oră de emoție și timp petrecut cu ei înșiși pentru mai bine de 80.000 spectatori.
De la două lopeți, Cuibul a ajuns astăzi la mai bine de 25 de spectacole produse și a jucat de mai bine de 800 de ori, în numeroase orașe din țară, dar și în străinătate. Prin ajutorul spectatorilor, platforma artistică susține accesul la cultură al celor pentru care aceasta nu este accesibilă și, de asemenea, se dezvoltă și reprezintă artiștii români la nivel internațional.
Despre Asociația FRENDS
FRENDS este o organizație non-guvernamentală și non-profit, dar și un grup de prieteni pus pe fapte mari. Scopul asociației este de a crea o rețea de centre FRENDS la care oamenii să adere și în care să se dezvolte spre o mai bună pregătire personală și profesională pentru mediul competitiv de pe piața muncii. Viziunea FRENDS este de a crea un cadru favorabil tinerilor de a se dezvolta, a evolua și performa într-o asociație prietenoasă, precum și de a contribui la îmbunătățirea societății prin proiecte proprii sau realizate la nivel organizațional.