13 iunie 2024

Contact us

Cupa Kronstadt – Țara Bârsei

 Cupa Kronstadt – Țara Bârsei

Un concept interesant pune bazele unui eveniment care aduce MTB-ul la un alt nivel. Cristian, Bran, Zărnești și Brașov sunt locațiile unde amatorii sau profesioniștii își vor testa rezistența, abilitățile, îndemânarea, tehnica și voința într-un format atractiv și plin de provocări.

”În 2017 vom crea primul hub al evenimentelor XCO în județul Brașov. Principalele evenimente XCO ce se vor desfășura vor fi reunite sub numele „Cupa Kronstadt – Țara Bârsei”.  În cadrul acestei cupe se vor disputa patru curse:

MTB XC Stejarii Seculari – 20.05.2017, Cristian

Un concurs cu tradiție din 2013. Anul 2016 a fost primul an în care acest concurs a fost inclus în calendarul UCI.

Bran Castle XCO – 24.06.2017, Bran

Dracula,Țepeș, Regina Maria, Vama Medievală și Muzeul Sătesc unite într-un traseu care va îmbina arta, istoria și sportul, toate acestea creând un întreg al cărui farmec este dat de istoria, tradiția și legenda pe care castelul Bran le oferă.

MTB Zărnești Challenge – Iulie 2017, a doua ediție

Traseul este unul care te pune serios la încercare și vei fi mulțumit de tine în momentul în care vei ajunge la finalul cursei. Tehnic, cu ruperi de ritm și cu puține zone în care vei putea respira cât de cât normal, traseul de la Zarnești este traseul pe care vei reveni cu drag, sau pe care nu vrei să mergi niciodată. Dar sigur nu te lasă indiferent.

Night Riders XCO – 16.09.2017, Brașov

Ne întâlnim în amurg pentru cel mai intens concurs. Deși traseul nu depășește 3.5 km, practic nu ai nici un moment de relax, simți cum plămânii nu mai au timp să primească aerul pe care ai vrea să îl inspiri, cum picioarele îți iau foc, cum te vei confrunta cu una dintre cele mai mari dileme ale tale, simți că nu mai poți, dar totodată nici nu concepi să renunți la cursă, iar cireașa de pe tort este că vei avea parte de cea mai tehnică, coborâre urbană,” a declarat Cristian Silaghi pentru La pas prin Brașov.

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Fotografiile sunt de la prima ediție a cursei Night Riders XCO.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.