23 iulie 2024

Contact us

Expoziție de pictură  ,,ADIERI ÎN CULORI”

 Expoziție de pictură  ,,ADIERI ÎN CULORI”

Vă invităm la Expoziția artistului plastic EMIL CIUBOTARU intitulată ADIERI ÎN CULORI, în perioada 2 – 21 aprilie 2024 la Centrul Cultural Reduta.

În picturile mele, se regăsesc teme întruchipate în peisaje, păduri, peisaje sezoniere, natură statică cu flori, instrumente muzicale, obiecte, fructe, teme urbane, peisaje venețiene, reproduceri de artă ale marilor maeștrii. Lucrările sunt realizate cu culori de ulei extra fine pe pânză întinsă pe cadru din lemn, adesea în tehnică numită „cuțit de paletă”, tehnică ,,impasto’’ și în tehnică mixtă „penel și cuțit de paletă”.

De-a lungul anilor, picturile mele au fost admirate și recompensate în expozițiile organizate în multe locuri din lume. În tehnica mea, culoarea este pusă în decorul creat într-un strat mai gros, obținându-se astfel o textură grozavă și un relief care dă viață picturii și o personalitate unică!
În cele din urmă, lucrarea de pictură este protejată de un „lac de vernisare Damar” sau ,,matt vernice’’ care revigorează și înviorează nuanțele culorii și oferă protecție în timp!” 
(Emil Ciubotaru)

Artistul, folosind procedee artistice și plastice, încearcă să-i dea o încărcătură emoțională și o putere de comunicare deosebită, pentru ca, în momentul contemplării ei de către privitor, să-i trezească acestuia o multitudine de trăiri, anumite ancorări sau similitudini cu viața reală, să-l facă pe acel iubitor de artă să trăiască în lumea tabloului, să-l simtă, să-l vrea în preajma sa, dobândind astfel acea ,,nevoie de artă”, acea nevoie de culoare care să-l incite pe privitor să-și spună, așa cum, sugestiv, Auguste Renoir afirma:
,,Îmi place o pictură care mă face sa doresc, să cutreier prin ea !’’

Participând la mai multe expoziții organizate în România, Japonia, USA sau Italia și bucurându-se de un succes impresionant, publicul brașovean și nu numai se va putea bucura în perioada 2 – 21 aprilie 2024, de lucrările lui Emil Ciubotaru în foaierul Centrului Cultural ,,Reduta” din Brașov.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.