21 septembrie 2023

Contact us

Expoziție de pictură „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”

 Expoziție de pictură „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de cultură de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, organizează în perioada 14 iulie – 14 august 2022 expoziția de pictură „Magda Vacariu.

Profesorul și studenții”, care își propune să exploreze conexiunea dintre artă și comunitate. Vernisajul expoziției se va desfășura joi, 14 iulie 2022, ora 17.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul Eroilor nr. 21. Expoziția este deschisă până în 14 august 2022.

Expoziția valorifică creația artistei Magda VACARIU și a nouă dintre actualii și foștii săi studenți: Marina BIRA, Roxana COATU, Mihaela BUCUR, Anca CARAMAN, Carmen GROAPĂ, Mihnea NICOARĂ, Mircea SEVASTRU, Liliana SOOS și Teodora STURZU.

Expoziția reunește 70 de lucrări care se remarcă prin diversitatea abordărilor stilistice. Tematica reflectă o mare diversitate: lucrări de expresie emoțională, portrete, peisaje, motive vegetale și compoziții abstracte de o cromatică explozivă, care invită vizitatorul la introspecție și transformare.

Artista Magda Vacariu trăiește și lucrează la Brașov. A studiat pictura la Adelaide Central School of Art, instituție de învățământ independentă din Australia, cu artiștii Robert Hannaford și Christopher Orchard, iar în 2012 a obținut un master în pictură la Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – filiala Brașov.

De-a lungul timpului a expus în centre artistice importante, precum: New York, Londra și Sydney. Lucrările sale se găsesc în numeroase colecții private din întreaga lume. Din 2008 artista a revenit în țară, stabilindu-se la Brașov, unde a strâns o comunitate de tineri artiști în jurul apreciatelor sale cursuri de pictură.

Sumar: Muzeul de Artă Brașov expune creațiile artistei Magda Vacariu și pe cele ale tinerilor artiști brașoveni pe care i-a format în cadrul cursurilor sale de pictură.

Titlu: „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor, nr. 21

Vernisaj: 14 iulie, ora 17.00

Perioada: 14 iulie – 14 august 2022

Program de vizitare: marți – duminică, orele 10:00 – 18:00 

 

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.