27 februarie 2024

Contact us

Filarmonica Brașov, avancronica muzicală

 Filarmonica Brașov, avancronica muzicală

Așa cum prima luna din 2018 a oferit momente muzicale de excepție, februarie debutează în forță, cu primul eveniment, în data de 2 februarie, când în fața publicului vor evolua în Concertul Simfonic Extraordinar, alături de Orchestra Simfonică brașoveană, cunoscutul și îndrăgitul dirijor japonez, maestrul Daisuke Soga, precum și solista japoneza Hiroko Yamakawa ce va aduce în peisajul muzical al serii, saxofonul, dând astfel o nota aparte programului ce cuprinde lucrări ale compozitorilor A. Glazunov, J. Sibelius, dar și creații muzicale ale lui Daisuke Soga.

Lucrări scrise de D. Sostakovici și P.I Ceaikovscki ne vor încânta în seara de 9 februarie, când la pupitrul dirijoral se va afla dirijorul brașovean, Cristian Oroșanu, iar solistă va fi violonista Ioana Cristina Goicea.

Piese de mare virtuozitate vom putea asculta în data de 16 februarie 2018, când solist invitat pe scena instituției de cultură brașovene va fi apreciatul artist violonist, brașoveanul Florin Ionescu – Galați. Programul acestei seri va fi dirijat de maestrul Gheorghe Costin și cuprinde lucrări scrise de G. Rossini, A. Corelli, G.P. Pergolesi, R. Wagner, R. Strauss.

Lucrări de referință din muzica clasică vor încânta publicul meloman pe 23 februarie când, lucrări de A. Dvorak, Fr. Liszt si R. Schumann, vor face atmosfera Concertului Simfonic susținut de Orchestra Simfonică brașoveană și invitatul serii, pianistul Răzvan Dragnea. Acest concert va fi dirijat de maestrul Jin Baek din Coreea de Sud.

Recitalurile Camerale întregesc peisajul concertistic, întâlnindu-ne în ziua de 6 februarie de la ora 18.30 cu “Gaudeamus” Quartet, cvartetul Filarmonicii brașovene, iar în data de 15 Februarie de la ora 19.00, ne vom întâlni cu baritonul Florin Estefan și pianistul Florin Manoleanu, ce vor susține un moment muzical de excepție în cadrul recitalului cameral “Sogno…”

Filarmonica Brașov aduce în atenția publicului un bogat periplu muzical, atât din punct de vedere al partiturilor cât și a muzicienilor ce vor urca pe scena instituției, mai ales că în aceasta stagiune, accentul cade pe istoria celor 140 de ani de activitate muzicala a instituției.

Imagine preluata din arhiva La pas prin Brasov

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: