23 iunie 2024

Contact us

Final de an la Filarmonica Brașov

 Final de an la Filarmonica Brașov

În această săptămână, Filarmonica brașoveană a pregătit două concerte festive de excepție, care au stârnit un interes deosebit în rândul iubitorilor de muzică. Cu o programare pe durata a două seri consecutive, joi și vineri de la ora 19, auditoriul prezent la Sala Patria va avea ocazia să se delecteze cu un repertoriu variat, care va include piese celebre din coloane sonore ale unor filme precum Star Wars și Mission Impossible, dar și compoziții notabile precum „A Christmas Festival” de L. Anderson, „The Girl From Ipanema” de A.C. Jobim, „Csárdás” de V. Monti, „Song of the Bells” și multe altele.

Concertul, care se va desfășura sub bagheta iscusită a dirijorului Koichiro Kanno, se va bucura de prezența a doi soliști remarcabili: violonistul Florin Ionescu-Galați și pianistul Horia Mihail. De asemenea, pe scenă se va alătura acestor distinși muzicieni și talentatul actor Florin Călinescu, care va aduce o notă specială evenimentului.

Cu toate că biletele pentru cele două concerte principale s-au epuizat rapid, organizatorii oferă o șansă suplimentară pasionaților de muzică să descopere acest eveniment deosebit. Repetiția cu public de joi dimineață de la ora 10 oferă ocazia celor care nu au reușit să achiziționeze bilete să se bucure de acest eveniment special.

Concertele din 21 și 22 decembrie vor fi ultimele evenimente din acest an ale Filarmonicii Brașov. Anul muzical 2024 va începe pe 11 ianuarie cu un concert care îi va avea ca protagoniști pe Ioan-Dragoș Dimitriu, Horia Mihail, Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani care vor interpreta aranjamente dupa piese ale celebrului compozitor Hans Zimmer.

Pe 16 ianuarie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® și invitatul lor, violistul Adrian Vasile vor susține primul recital în Sala muzicii de cameră iar pe 18 ianuarie brașovenii sunt invitați la un concert simfonic în cadrul căruia orchestra simfonică va fi dirijată de maestrul chinez Kin Szeto, iar solista serii va fi pianista Mihaela Manea.

De asemenea, tot în luna ianuarie la Sala Patria va avea loc un concert de rock simfonic cu formația The Mono Jacks, iar pe 25 ianuarie va avea loc un concert dirijat de Cristian Oroșanu, care îi va avea ca soliști pe Alexandra Fits, Mariano Castro și naistul Ioan Liviu Iosif. În programul acestui eveniment se vor cânta Rapsodia nr. 1 de G. Enescu, Suita „Prin munții Apuseni” de M. Negrea și mai multe prelucrări din repertoriul Mariei Tănase.

Biletele pentru luna ianuarie se vor putea achiziționa începând cu 1 ianuarie de pe platforma bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.