13 iunie 2024

Contact us

Ioan-Dragoș Dimitriu cântă Rhapsody in Blue de George Gerschwin alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de József Horváth!

 Ioan-Dragoș Dimitriu cântă Rhapsody in Blue de George Gerschwin alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de József Horváth!

După succesul triumfător al concertului aniversar de joia trecută, în care Filarmonica Brașov a celebrat 146 de ani de activitate printr-un concert-eveniment dirijat de maestrul Paul Meyer, Filarmonica brașoveană invită publicul meloman la un nou eveniment muzical de excepție, pe 23 mai, de la ora 19, la Sala Patria.

Concertul simfonic va fi dirijat de maestrul clujean József Horváth, un artist care deține mai multe premii în palmares, și îl va avea ca solist pe Ioan-Dragoș Dimitriu, binecunoscutul pianist brașovean cunoscut pentru activitatea sa bogată atât în România, cât și în străinătate. Programul serii va fi unul britanic-american și va include „Jubilee” (Symphonic Sketches) de George Whitefield Chadwick și celebra „Rhapsody in Blue” de George Gershwin, o piesă recunoscută la nivel mondial pentru fuziunea sa unică de jazz și muzică clasică, captivând publicul prin complexitatea și frumusețea sa.

După o scurtă pauză, concertul va continua cu „The Sea” de Frank Bridge și „Irish Rhapsody nr. 1, Op.78” de Charles Villiers Stanford.

Apoi, pe 24 mai 2024, la Sala Patria, în sala mică, de la ora 19, va avea loc un recital care îl va avea ca protagoniști pe clarinetistul Petru Pane, câștigător al Bursei Moștenitorii României și pe pianista Eva Garet. Programul serii va cuprinde „Sonata nr. 1 în fa minor pentru clarinet și pian, op. 120” de Johannes Brahms, „Studiul transcendental nr. 4 „Mazeppa”” de Franz Liszt, „Sonata pentru clarinet solo” de Edison Denisov, „Fantasiestücke, op. 73” de Robert Schumann și „Première Rhapsodie pentru clarinet și pian” de Claude Debussy.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe site-ul bilet.ro.

Foto concerte/repetiții: Iosif Trif

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.