4 decembrie 2023

Contact us

Julien Libeer cântă joi la Brașov!

 Julien Libeer cântă joi la Brașov!

Pianistul belgian Julien Libeer va cânta joi la Filarmonica Brașov!

După succesul concertului de sâmbătă, în care orchestra Filarmonicii Brașov a cântat alături de formația byron, melomanii din Brașov se pot bucura joi, 14 aprilie, de un concert simfonic care îl va avea ca solist pe pianistul belgian Julien Libeer. Concertul, care este susținut de Delegația Valonia-Bruxelles (Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest), va avea loc la Sala Patria și va începe la ora 19!

Julien Libeer este cunoscut ca un “muzician complet” cu o bogată carieră în lumea muzicii clasice. Doar anul trecut a avut prezențe la Concertgebouw (Amsterdam), la Wigmore Hall (Marea Britanie), și în cadrul Steinway International Concert Series (Cardiff). De asemenea, a fost invitat să cânte la Festivalul „George Enescu”, la Beirut Chants Festival și Miami International Piano Festival.

Pe lângă activitatea concertistică, Julien caută să inițieze sau să colaboreze la proiecte care au la bază ideea că muzica, dincolo de valoarea sa estetică, poate fi o forță de schimbare pentru oricine este dispus să o asculte. Astfel, Julien a fost gazda unui serial de televiziune belgian, care a promovat povestirea muzicală.

În plus, Julien găzduiește seria de concerte Salon Libeer la Concertgebouw din Bruges, în cadrul căreia se alătură unui coleg muzician și unui orator (de exemplu, un filosof, istoric, autor), precum și seria de conferințe Dead or Alive, o explorare filosofică a schimbărilor din domeniul muzicii clasice (în colaborare cu LUCA School of Arts și Universitatea Catolică din Leuven).

În calitate de director artistic al proiectului Singing Molenbeek, el supervizează repetițiile corale de nivel înalt în școlile primare dintr-o suburbie a Bruxelles-ului.

Dirijorul concertului de joi va fi maestrul Radu Popa, care este dirijorul permanent al orchestrei Banatul din Timișoara și o prezență foarte îndrăgită de publicul din România.

Programul complet pe care îl va dirija joi seară este:

Pavelescu: Vals Oriental
M. Negrea: Tarantella
D. Lipatti: Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră
T. Olah: Suita Simfonică „Mihai Viteazul” (selecţiuni)
Th. Rogalski: Suita simfonică „Trei dansuri româneşti” (dans nr. 1 şi 3)

Biletele pentru concertul de joi sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Foto Julien Libeer: Green Room Creatives – Jorre Janssens

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.