Lansarea Proiectului ,,Dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului”

Fundația Comunitară Țara Făgărașului anunță lansarea proiectului ,,Dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului” – proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014 – 2021.
Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape prevăd maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung.
Între activitățile care vor fi oferite gratuit organizațiilor neguvernamentale din zonă se numără: cursuri de formare pe teme ce țin de managementul și guvernanța organizațională, facilitarea unui dialog între ONG-urile din zonă, acces la experiențe de învățare și colaborare, conturarea unei rețele a organizațiilor neguvernamentale din zonă și sprijin pentru colaborare în cadrul rețelei, precum și acces la spații comune de lucru și resurse de învățare dedicate organizațiilor societății civile.
„De peste 8 ani, Fundația Comunitară Țara Făgărașului este aproape de inițiativele civice și organizațiile neguvernamentale din zonă prin acordarea de finanțări și burse. Anul acesta, ne bucurăm să aducem în regiune un program care să sprijine societatea civilă pentru a deveni mai activă, a-și crește capacitatea, a accesa fonduri, a încheia parteneriate și a derula proiecte cu impact regional” – spune Cristiana Metea, director executiv al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, manager de proiect.
Cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la știrile despre proiect: https://forms.gle/mY4dkaK2p7HXmHN16
Linkul este disponibil pe paginile web ale organizațiilor partenere și pe paginile de Facebook.
,,Sperăm să ajungem la cât mai multe organizații din satele și orașele zonei. Credem că o societate civilă matură și dinamică este răspunsul multor probleme cu care se confruntă comunitățile zonei. Vom oferi traininguri adaptate nevoilor ONG-urilor și le vom susține în vederea demarării unor proiecte cu impact în regiune” – explică Ștefan Cibian, directorul Institutului de Cercetare Făgăraș.
Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 – aprilie 2024.
Despre programul Active Citizens Fund Romania:
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm să accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov