Amplify Concerts: Un nou proiect al Filarmonicii Brașov care combină muzica ușoară cu cea simfonică

Filarmonica Brașov pregătește un nou proiect digital. După succesul pe care l-au avut transmisiile live online de anul trecut și din prima parte a anului acestuia, Filarmonica Brașov a pregătit un nou proiect inedit pentru publicul meloman din Brașov și din țară.

Amplify Concerts este  un nou proiect cultural al Filarmonicii Brașov care își propune să amplifice mesajul muzical al instituției și este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). În cadrul proiectului, Filarmonica Brașov va realiza o serie de înregistrări video, în care diferiți artiști muzicali de renume din lumea muzicii ușoare (rock, pop, jazz) aflați în țară sau în apropierea Brașovului vor fi invitați să interpreteze piese din repertoriul lor alături de membrii orchestrei Filarmonicii Brașov.

Primul concert din această serie a fost deja înregistrat la Sala Patria și i-a avut ca protagoniști pe cei din formația Vița de Vie, care au cântat alături de orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de maestrul Cristian Oroșanu. Concertul digital s-a bucurat și de o scenografie deosebită, iar piesele din program au fost melodii de referință din repertoriul formației rock: Alungă Tăcerea, Hai Hui, Praf de Stele și Luna și Noi.

Cu ocazia filmării primului concert din această serie, managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu, a spus: “Amplify Concerts este demersul Filarmonicii Brașov de a crea un nou cadru al conceptelor de concert. Astfel am realizat concertul digital într-un cadru intim cu scenariul și regia proprie la Sala Patria. Am dorit să asociem nume rezonante ale scenei pop/rock și jazz cu orchestra simfonică. Scopul acestor concerte este promovarea muzicii interpretate de orchestră în rândul unui public nou prin propunerea unor abordări inovatoare ce combină muzica clasică cu genuri populare. Mă bucur că putem face accesibile aceste înregistrări unui public cât mai larg prin intermediul platformelor digitale și prin parteneriatele realizate cu diversele platforme de publicitate din țară. Mesajul muzical al Filarmonicii Brașov va fi amplificat în curând și în cinematografe.”

Mai multe informații despre proiectul Amplify Concerts se găsesc pe pagina de web a Filarmonicii Brașov, filarmonicabrasov.ro, sau pe pagina dedicată acestor concerte, la amplifyconcerts.com.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: Cristina Matei

Sursa: comunicat transmis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.