14 iulie 2024

Contact us

Lecția de jazz: Un concert interactiv pentru copii cu Irina Sârbu, duminică, la Filarmonica Brașov!

 Lecția de jazz: Un concert interactiv pentru copii cu Irina Sârbu, duminică, la Filarmonica Brașov!

Între 1 și 5 iunie, Filarmonica Brașov a propus copiilor din oraș o serie de evenimente speciale.

Pe 1 iunie a avut loc un recital cu tânăra pianistă Eva Garet, pe 2 iunie, filarmonica a dedicat concertul simfonic săptămânal elevilor liceului de muzică din oraș, pe 3 iunie au avut loc două concerte educative în cadrul cărora copiii participanți au realizat o expoziție și au putut și picta chiar la Sala Patria, iar sâmbătă pe 4 iunie este programat recitalul Marimba: The Journey cu percuționista Irina Rădulescu.

Evenimentele se vor încheia duminică de la ora 17 cu un spectacol interactiv numit Lecția de jazz, care face parte din proiectul Clasic e fantastic.

Lecția de jazz oferă chei de acces la această muzică și nu o face doar teoretic ci, mai ales, practic, interactiv, invitând publicul să cânte împreună cu artiștii de pe scenă. Trupa alcătuită din Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Tudor Parghel – percuție si Ciprian Parghel – contrabas, propun un dialog permanent cu sala, în care fiecare informație “didactică” este pe loc transpusă în practică.

Astfel, istoria scat-ului este urmărită “pe viu” iar ritmurile proprii jazz-ului american se arată a fi la îndemâna tuturor. Abordând un repertoriu variat – piese standard, piese populare romanești, cântece pentru copii etc. – cei patru muzicieni demonstrează că se poate face jazz pe orice melodie – de exemplu, chiar și pe “Daca vesel se trăiește” sau “Twinkle Twinkle Little Star”.

A face jazz devine o joacă de copii, plină de satisfacții profunde și imediate iar amintirea unei experiența ca cea pe care o oferă o astfel de Lecția de jazz rămâne de neuitat.

Biletele pentru Lecția de jazz se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov înainte de spectacol sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.