18 mai 2024

Contact us

Luna mai și Alstroemeria

 Luna mai și Alstroemeria

Potrivit agendei florale de pe site-ului funnyhowflowersdothat.co.uk, floarea lunii mai este Alstroemeria, caracterizată drept o puternică explozie de culoare și simbolism latin fiind denumită și Crin peruan. Punctele ei forte sunt frunzele răsucite și florile deosebite, pline de lumină. Simbolizează prietenia, fiind astfel o alegere perfectă pentru a o oferi celor mai buni prieteni.

Așa cum ne-a obișnuit, pagina menționată ne oferă câteva informații:

Culori și forme

În florării, Alstroemeria se ascunde cu timiditate în boboci însă oferă o mare surpriză acasă, când bobocii de deschid. Apoi veți vedea șase până la opt flori pe o tulpină, cu un interior viu colorat în alb, galben, roșu, portocaliu, violet sau roz și atunci vă puteți bucura cu adevărat, mai ales pentru că, în vază, aceste flori au o viață foarte lungă.

Simbolistica

Alstroemeria întruchipează prietenia de durată și prin urmare este cadoul ideal pentru a confirma o amiciție frumoasă. Toate cele șase petale ale florii sunt foarte importante: ele pledează pentru înțelegere, umor, răbdare, empatie, angajament și respect. Fiecare poate să decidă, pentru el însuși, care dintre petale reprezintă o anume calitate.

Originea

Alstroemeria cea exotică este denumită și Crin incaș, ca o referire la habitatul său natural: lanțurile muntoase reci ale Anzilor din Chile, Brazilia și Peru. Floarea a fost descoperită acolo, în secolul al 18-lea, de savantul suedez Clas Alströmer. El a fost cel care a dat numele actual al florii.

Un buchet inspirat, cu Alstroemeria

Un buchet fabulos, cu diferite nuanțe de verde strălucitor și violet luminos înseamnă o imagine proaspătă, care vă va înveseli instantaneu. Alstroemeria se combină frumos cu gerbera, frunze de curmal, tumeric, asparagus sau Philodendron. Puteți să rugați personalul de la florărie să reunească cele mai frumoase nuanțe de roz și tonuri de violet pentru a crea un buchet substanțial, care radiază căldură. Desigur, puteți să faceți acest lucru chiar dumneavoastra, singuri. Sau preferați o altă combinație? De la romantic la neregulat, orice este posibil cu Alstroemeria.

Sfaturi pentru îngrijire

Ca să vă bucurați de Alstroemeria pentru o lungă perioadă de timp, urmați aceste sfaturi:

–  tăiați tulpinile florilor în diagonală, cu un cuțit ascuțit și îndepărtați frunzele de la partea inferioară, astfel încât acestea să nu ajungă în apă;

– alegeți o vază curată și umpleți-o cu apă proaspătă, la care adăugați îngrășământ pentru flori tăiate;

– nu poziționați florile în curent, direct în bătaia soarelui sau lângă o sursă de încălzire;

– îndepărtați florile ofilite și completați cu regularitate nivelul lichidului din vază, cu apă proaspătă.

Legenda Alstroemeria

La aceste informații adaug legenda Alstroemeriei, conform căreia, pentru a-și vindeca iubitul de o boală necruțătoare, o fată și-a sacrificat viața pentru a se prepara antidotul, respectiv o infuzie din această floare. Din picăturile de sânge căzute pe pământ au răsărit flori extraordinare, ale căror petalele parcă erau stropite cu sânge.

Așadar, când vă vizitați prietenii, în luna mai și nu numai, nu uitați să mai luați pe cineva cu dumneavoastra, respectiv un buchet minunat de Alstroemeria.

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.