23 mai 2024

Contact us

Secretele Egiptului Antic

 Secretele Egiptului Antic

Curiosi, creativi, imprevizibili, inteligenti, unici, talentati – sunt copiii care au descoperit pas cu pas Secretele Egiptului Antic intr-un cadru educational nonformal, interactiv, marca History Hackers, la Muzeul Judetean de Istorie Brasov, se precizeaza intr-un comunicat remis pe adresa La pas prin Brasov.

Pasind in Sala Tronului, copiii se simt in lumea lor, de poveste: exploreaza entuziasmati interiorul unei piramide, dezbat misterele Sfinxului, observa platoul de la Gizeh, se aseaza cu mandrie pe tronul lui Tutankamon si descopera curiozitati despre epoca faraonilor.

Aventura continua in Sala Atelierelor, unde Egiptul Antic prinde culoare. In manutele prichindeilor, amuletele si bijuteriile create cu migala se apropie de perfectiune in timp ce ei descopera fascinati semnificatia hieroglifelor, ritualul mumificarii si obiceiurile civilizatiei antice.

Asemeni egiptenilor, cei mici se costumeaza in vesminte lungi, impodobite cu simboluri ale bogatiei si elegantei. Deghizati in mumii, cei mai curajosi se ascund in sarcofage si recreeaza in mod hazliu atmosfera acelor vremuri.

Istoria nu a fost niciodata mai interesanta pentru cei care trec pragul expozitiei. Marturiile lor, cu mic, cu mare, ne intaresc convingerea ca proiectul History Hackers isi implineste menirea de a imbogati oferta educationala nonformala, de a prezenta obiceiuri si fapte istorice pe intelesul copiilor, intr-un ambient special, primitor si interactiv.

Pana pe 12 iunie, expozitia dedicata Egiptului Antic este deschisa de marti pana duminica, intre orele 9:00 – 17:00, la Casa Sfatului, sectie a Muzeului Judetean de Istorie Brasov, din Piata Sfatului nr. 30.

Detalii despre biletele de intrare sunt disponibile pe www.historyhackers.ro

Credit foto: Larisa Suler

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.