2 octombrie 2023

Contact us

Noaptea Albă a Galeriilor Brașov

 Noaptea Albă a Galeriilor Brașov

Braşovenii pot descoperi arta contemporană a oraşului într-o noapte specială – la Noaptea Albă a Galeriilor Braşov.

Vineri, 30 Septembrie începând cu ora 19.00 şi până la 4 dimineaţa, va avea loc în Braşov prima ediţie a evenimentului cultural Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG!

Douăsprezece galerii de artă şi spaţii alternative vor prezenţa publicului expoziţii şi evenimente special organizate cu acest prilej, dedicate artei contemporane. Se generează astfel o nouă hartă culturală în oraşul de la poalele Tâmpei. NAG Braşov susţine crearea unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români alături de celelalte nouă orașe participante la acest eveniment: Arad, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

În seara evenimentului programul și harta locațiilor vor fi disponibile pentru public în toate locațiile participante la NAG Brașov. Noaptea Alba a Galeriilor nu percepe taxa de intrare la evenimentele sale !

Despre NAG
Noaptea Albă a Galeriilor a fost primul eveniment cultural nocturn din România după Noaptea Muzeelor și primul eveniment din țară care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști, reunind, printr-un program complex și dinamic, toate tipurile de manifestări artistice – pictură, desen, sculptură, grafică sau new media, fotografie, video, performance, muzică, dans, teatru, design etc.

Inițiat în 2007 la București de către Asociația Ephemair, Noaptea Albă a Galeriilor a generat o hartă în care a fost făcută vizibilă infrastructura dinamică a spațiilor ce găzduiesc evenimente de artă contemporană.

De-a lungul celor nouă ediții desfășurate până în prezent, Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte.

La Braşov NAG este organizat de către Asociaţia Artburg – partener al Asociaţiei Ephemair.

Asociaţia Artburg a fost înfiinţată în 2016 şi are ca scop conceperea şi promovarea de proiecte culturale care să servească la dezvoltarea vieţii culturale a oraşului Braşov.

Partener Principal Braşov – Fundaţia Comunitară Braşov
Partener NAG Braşov – Agenţia Metropolitană Braşov, Publiq360

Parteneri media locali – Coresi Shopping Resort, Radio Braşov, Radio Tg Mureş, Mix TV, Braşov TV, Transilvania Expres, Monitorul de Braşov, Pictureme.ro, Bucegi Info, Karpatenrundschau

Cu sprijinul
Primăria Municipiului Braşov

Organizator NAG naţional: Asociaţia Ephemair
Partener principal NAG naţional: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri media NAG naţional: DIGI Tv, Europa FM, Zile şi Nopţi

Mai multe informaţii despre Noaptea Alba a Galeriilor puteţi găsi pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.