18 mai 2024

Contact us

O emoție…

 O emoție…

Fotografia am făcut-o într-o seară, în trecerea rapidă pe o alee, între blocuri, după care mă gândeam câtă bucurie și încântare pot să ne ofere florile și că acesta a fost scopul creării lor, adică să facă o plăcere oamenilor. Am ajuns, cu aceste gânduri, la o trecere de pietoni, undeva în zona Centrului Civic și am întors capul să mă uit dacă vin mașini. În direcția privirii mele se afla un chioșc de pâine de care s-a apropiat un domn în vârstă și a bătut în geam (era ora de închidere și probabil că doamna pregătea predarea banilor).

Bătrânelul avea în mână două fire de floare albă, fiecare cu mai multe ramificații. A întins unul dintre ele către femeia care a deschis geamul și a spus: „Unul vi-l ofer dumneavoastra., iar celălalt îl duc soției.” Imediat s-a întors și a plecat. Cu siguranță că era un client fidel al magazinului însă pe mine m-a impresionat gestul neobișnuit pentru zilele noastre.

Pentru că mă grăbeam sau pentru că nu excelez cu vederea la distanță sau poate pentru că am avut senzația că urmăresc un film vechi sau că îmi imaginez, nu mi-am putut da seama daca erau trandafiri sau bujori. Ulterior am realizat că era de fapt realitatea, una frumoasă și care… încă există!

Emotie

Credit foto: Antonela Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.