22 aprilie 2024

Contact us

O nouă bucurie în culori

 O nouă bucurie în culori

Sâmbătă, 14 mai a.c., a avut loc o altă acțiune de înfrumusețare a unui spațiu destinat copiilor și anume curtea grădiniței din Tărlungeni, instituție frecventată de aproximativ 55 de copii. Amenajarea a constat în pictarea unui zid lung, confecționarea de mobilier de grădină din paleți, suporți de flori și lăzi de nisip din cauciucuri, toate vopsite în culori vii, care să placă copiilor și să îi atragă.

Aceste acțiuni au început anul trecut cu Spitalul de Copii si au continuat in diverse locații, fiind planificate și coordonate de doamna Carmina Nicolescu iar astăzi a existat și o coorganizatoare, în persoana doamnei Nicoleta Zbârcea.

Totul s-a desfășurat pe bază de voluntariat, într-o echipă care a reunit peste 70 de persoane, oameni care și-au petrecut cel puțin o jumătate din zi iar unii chiar mai mult, muncind cu sârguință, pentru a le face o bucurie copiilor. Au fost între ei mulți brașoveni, chiar și un grup de elevi, membrii ai organizației Crucea Roșie dar și localnici, toți având un scop comun, acela de a încânta niște pici care pot astfel să devină elevi, tineri și mai apoi adulți într-o lume plină de culoare.

Și pentru că în data de 15 mai 2016 în România se sărbătorește Ziua familiei pot să spun că cei care fac parte din comunitatea celor care dau o altă față instituțiilor, devin o familie pentru că oamenii se bucură când se revăd, chiar dacă nu sunt prezenți toți, mereu; unii participă la o ediție, alții la alta, după cum reușește fiecare.

O altă caracteristică specifică unei familii este aceea că fiecare pune umărul la treabă și face lucrul la care se pricepe cel mai bine, oamenii se sfătuiesc, cum ar fi mai bine de făcut, nu se supără unii pe alții și sunt canalizați toți spre aceeași direcție. Astfel, unii au trasat contururile pe pereți, unii au pictat, unii au tăiat lemnul și au asamblat mobilierul, alții l-au vopsit iar alții au lucrat la jardinierele din cauciucuri astfel încât totul a fost finalizat înainte de venirea ploii.

Au fost prezente și doamnele educatoare iar mămicile au oferit participanților cafea, apă, sărățele, cozonac și delicioase prăjituri de casă, în timpul a două pauze necesare pentru puțină odihnă și multă voie bună.

Ochii aceia mici și frumoși vor deveni și mai luminoși în momentul când vor vedea ce îi așteaptă luni, la grădiniță, iar cei care au contribuit la realizarea lor trăiesc sentimente de împlinire și de mulțumire sufletească, greu de egalat.

Am mai scris acestă idee însă cred că lucrurile bune merită să fie repetate: este o bucurie pentru Brașov să aibă astfel de oameni, un exemplu care nu numai că merită dar chiar trebuie să fie mediatizat și aplicat în cât mai multe localițăți ale țării.

„Oamenii de bună credinţă se caută şi-şi dau mâna, întinzând peste pământ o punte ca un curcubeu pe cer.” – Cella Serghi în „Această dulce povară, tinereţea”

Credit foto: Antonela Cristina Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.