23 mai 2024

Contact us

Brioșe

 Brioșe

Iubite de copii și întotdeauna preferate, brioșele sunt un desert la îndemână, în sensul că nu necesită ingrediente speciale și sunt foarte ușor de preparat. Am ales o rețetă de sfârșit de săptămână, din care rezultă  circa 30 de brioșe.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă;
  • 20 linguri zahăr;
  • 200 ml ulei;
  • 20 linguri făină;
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu.

Modul de preparare:

Într-un vas se amestecă ouăle, zahărul și uleiul, până se topește zahărul, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie. Peste compoziția obținută se cerne făina, amestecând pentru omogenizare, astfel încât sa nu se formeze cocoloașe. Dacă se dorește, se poate adaugă cacao. De asemenea, în compoziție se pot amesteca bucățele de ciocolată sau fructe.

Formele se ung cu unt, se căptușesc cu hârtie specială pentru brioșe, se toarnă aluatul în ele și se așează în 2 sau 3 tăvi.

Se coc pentru 10-15 minute la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, după care focul se reduce la mic. Cuptorul nu se deschide mai devreme de 20 de minute. Pentru a verifica dacă sunt coapte, folosim testul cu scobitoarea.

După coacere, scoaterea din forme și dezlipirea hârtiei, opțional, deasupra se poate turna glazură de ciocolată și apoi orna cu diverse forme de zahăr, pentru deliciul copiilor și nu numai! Glazura se obține din 100 g ciocolată menaj, ruptă în bucăți, o lingură de apă și o lingură de ulei, amestecate într-un vas, pe baie de aburi, până la omogenizare.

BrioșePoftă dulce!

“Micul dejun al zânelor era întins pe o ciupercă argintie: brioşe mici cu polen de flori erau aşezate pe o frunză lată, alături de o căpşună roşie şi câteva picături de rouă.”- Louisa May Alcott în „Regele Îngheţului”

Credit foto: Antonela Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.