13 iunie 2024

Contact us

O  săptămână bogată în evenimente, la Opera Brașov!

 O  săptămână bogată în evenimente, la Opera Brașov!

Miercuri, 31 ianuarie 2024, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invităm la o nouă ediție a „Recitalului de la ora cinci”. Interpretează soliștii: Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Aurelia Florian – soprană, Corina Klein – soprană, Anda Pop – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Valentin Marele – bariton,  Alin Anca – bas, Ștefan Schuller – bas și invitatul nostru, Lucian Petrean – bariton. La pian îi va acompania Lioara Popa, iar prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole.

Artiștii vă vor purta în minunata și vesela lume muzicală a operetei și a musicalului: „Liliacul” și „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss-fiul, „Mam’zelle Nitouche” de Florimond Hervé, „Ana Lugojana” de Filaret Barbu, „Fiddler on the Roof” de Jerry Bock sau „My Fair Lady” de Frederick Loewe.

Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 8 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 2 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Vineri, 2 februarie 2024, de la ora 11.00, în Sala Operei, vă așteptăm la repetiția generală cu public a spectacolului cu opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss – fiul, în aceeași distribuție, decoruri și costume ca în spectacolul de sâmbăta seara. 

 Preț bilet: 30 lei

Tot vineri, 2 februarie 2024, de la ora 18.30, în Foaierul Operei, sunteți invitați la recitalul „Armonii de iarnă”, susținut de elevii de la secția de canto clasic a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov. Astfel, Opera Brașov continuă, și în acest an, colaborarea cu instituțiile de învățământ vocaționale de specialitate din Brașov, dându-le astfel ocazia viitorilor artiști să ia contact cu un mediu cultural profesionist și să își promoveze talentul în cadrul unui eveniment dedicat. Vor interpreta elevii: Cătălina Ștefan, Otilia Scriminț, Alexandra Oprea, Andrei Marele, Alexandra Mihai, Darius Moisa, Franco Hernandez, Miruna Mocanu, Delia Grancea, Liviu Căpriță, Erwin Cârlan, David Orban, Andra Bordei, Alicia Vieru, Ana Taflan, Andrei Bucă,acompaniați de profesorii: Angela Pal, Anca Diaconu și Cătălin Iosub. Profesori îndrumători: Mădălina Musteață Dobrescu, Magdalena Suciu, Paula Duca, Valerica Ambrus, Maria Pană.

Tinerii interpreți ne vor purta într-o călătorie prin universul muzicii vocale, pornind de la piese preclasice și ajungând la lied-uri românești și arii de operă. 

• Recitalul durează o oră și 30 de minute și nu are pauză.

Preț bilet: 20 lei

Sâmbătă, 3 februarie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss-fiul.

Lui Johann Strauss – fiul i-a luat o perioadă mai lungă pentru a finaliza opereta „Voievodul țiganilor”. A lucrat la cele trei acte, a căror intrigă se bazează pe o nuvelă a scriitorului maghiar Jókai  Mór, timp de doi ani înainte ca lucrarea să aibă premiera, în 24 octombrie 1885, la Theater an der Wien. Libretul este scris de Ignaz Schnitzer.

„Voievodul țiganilor” este unul dintre cele mai mari succese ale lui Strauss și este și astăzi o operetă foarte populară. Acțiunea are loc în zona Banatului, în 1741, când Sándor Barinkay se întoarce în patria tatălui său. Moșia părinților lui este ocupată și el se îndrăgostește de frumoasa Saffi, cu care se căsătorește în ciuda originilor ei, atrăgând astfel și mai multă batjocură din partea societății. Când Barinkay găsește comoara pe care tatăl său a trebuit să o lase la plecarea în exil, izbucnește o mare ceartă pe marginea banilor. În cele din urmă iese la iveală faptul că Saffi este fiica ultimului pașă și că a fost adăpostită și crescută de ţigani. Barinkay merge la război pentru a-și restabili onoarea și a fi demn de Saffi. După întoarcerea sa, este făcut baron, își primește bunurile înapoi și își găsește fericirea împreună cu Saffi.

Din punct de vedere muzical, în „Voievodul țiganilor”, Strauss a evidențiat delicat contrastele dintre societatea nobiliară din Austria și țiganii pasionali. Cu inteligență și farmec, el îmbină diferitele moduri de viață, juxtapunând muzica țigănească energică sau, uneori, melancolică, și sonoritățile de polcă și vals, de inspirație vieneză.

În distribuția spectacolului, îi vom regăsi pe artiștii Operei Brașov: Saffi – Mădălina Bourceanu, Sandor Barinkay – Mihai Irimia, Czipra, o țigancă – Asineta Răducan, Maxim Zsupan, măcelar – Ștefan Schuller, Arsena, fiica lui – Maria Pană (debut), Contele Carnero, comisar imperial – Marian Rește, Mirabella, doică în casa lui Zsupan – Lăcrămioara Schuller, Ottokar, fiul ei – Liviu Iftene, Contele Homonay – Alexandru Aghenie, Mihaly – Șerban Lupei (debut), Ferkó – Dan Ionescu, Józsi – Florin Grama, Copilul Ion – Andrei Dominik Györfi. Soliști balet: Luna Muramatsu (debut), Claudiu Dane. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Marian Pop. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Corina Dumitrescu. Asistent regie: Anda Pop. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

• Spectacolul durează două ore și 15 minute și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru evenimentele zilei de vineri se pot achiziționa atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.