23 iulie 2024

Contact us

Invitații Filarmonicii Brașov de săptămâna aceasta, Thomas Carroll și Hyung-ki Joo vor fi atât dirijori cât și soliști

 Invitații Filarmonicii Brașov de săptămâna aceasta, Thomas Carroll și Hyung-ki Joo vor fi atât dirijori cât și soliști

Filarmonica Brașov are săptămâna aceasta doi invitați de seamă care vor avea fiecare dublă ipostază în cadrul concertului de joi. Pe 1 februarie de la ora 19, Thomas Carroll și Hyung-ki Joo vor alterna pozițiile de solist și dirijor.

Astfel, iubitorii de muzică din oraș vor putea lua parte la un concert deosebit, în care dirijorii vor lua și rol de soliști, Thomas Carroll cântând și la violoncel, iar Hyung-ki Joo (cunoscut de către publicul brașovean mai ales ca fiind parte din duoul Igudesman & Joo) cântând la pian.

Programul muzical al serii va consta din Uvertura Romeo și Julieta de Piotr Ilici Ceaikovski, urmată de Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43 de Serghei Rahmaninov. Apoi se vor interpreta piesele Kol Nidrei de Max Bruch și Daphnis et Chloé Suita nr. 2 de Maurice Ravel.

Săptămâna viitoare, pe 8 februarie, iubitorii de muzică și turiștii din oraș se vor putea bucura de un concert dirijat de Tiberiu Dragoș Oprea, care o va avea ca solistă pe celebra violistă japoneză Tomoko Akasaka. Concertul va începe cu Concertul pentru violă de Béla Bartók, care va fi urmat de piesa Masques et bergamasques de Gabriel Fauré și Cele două suite Tricornul de Manuel de Falla.


Apoi, pe 15 februarie, la Sala Patria vor concerta dirijorul Oliver Zeffman și pianista Adela Liculescu, care vor urca pe scenă alături de orchestra Filarmonicii Brașov într-un eveniment în care se vor interpreta Concertele nr. 1 și 2 pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73 de Johannes Brahms.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.