23 iulie 2024

Contact us

Povești desenate pe pereți!

 Povești desenate pe pereți!

Lucrurile frumoase prind viață și dăinuie prin efortul și voința oamenilor. Acestea sunt un exemplu pentru comunitate care trebuie păstrat și urmat. După o serie de activități prin care holurile sau încăperile unor spitale și grădinițe au prins culoare, acțiunea continuă.

Evenimentul „Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunităţii”, ediția din anul 2016, creat de Fundaţia comunitară Braşov a fost momentul în care s-a dezvoltat acest concept. Braşov Heroes este răscrucea în care sufletul fiecăruia dintre noi trebuie să-şi aleagă o cale, o cauză, iar Niculescu Carmina a ales. Carmina a reprezentat proiectul: „Terapie prin zâmbet şi culoare” – Organizatia: Asociația ClowniMed în colaborare cu Fundația Schimdt. (N.R: Ideea proiectului s-a nascut cand Carmina s-a apucat de desenat pereții spitalului de copii Brasov în momentul în care băiatul ei și-a rupt mână și așteptau împreună la urgențe. Atunci și-a dat seama că e nevoie de puțină culoare acolo.) Braşov Heroes este locul unde legendele se nasc din realitate!

Acum fondurile strânse în cadrul evenimentului Brasșov Heroes vor fi folosite pentru a da culoare încăperilor din Spitalul „dr. Caius Tiberiu Sparchez” – Zarnesti. activitatea se desfășoară pe data de 24 ianuarie a.c. între orele 08.00 – 20.00.

„Se dau cativa pereti albi proaspat renovati. Un hol, o sala de mese si cateva saloane in care sunt internati copii. Ai mei, ai tai, ai nostri….
Depinde de noi daca ei raman albi sau daca primesc cadou o poveste. Una desenata, ca atatea altele deja scrise in spitalele brasovene.
Aceasta poveste a inceput in urma cu un an si jumatate. Sute de oameni o continua. Te asteptam sa faci parte din ea. Asemeni mie, si copilul tau, la un moment dat, o sa fie internat intr-un astfel de salon….Si vei avea lacrimi in ochi, pentru ca o parte din poveste, esti chiar tu.
Multumim domnului manager, dr Tudorache, d-nei doctor Otilia Musteata.
Va asteptam cu drag, Carmina si Claudiu!
Un eveniment Brasov Heroes, pentru care va multumesc voua si Fundatiei comunitare Brasov.
Si mai am multumiri speciale pentru Alina Moldovan, care a crezut in aceasta idee, mai mult decat am crezut eu! ♥,” conform postării doamnei Niculescu Carmina, pe pagina de facebook a evenimentului.

„În acest an (n.r.: 2016) am avut șansa să cunosc un astfel de om, pe doamna Carmina Nicolescu, cea care a organizat, după cum spune, “o acțiune începută din suflet și durere și continuată cu bucurie!”, care constă în planificarea și coordonarea activităților de pictare a pereților de la două spitale pentru copii și o școală pentru copiii cu nevoi speciale, concretizate până acum în 5 ediții, reunite sub numele de la care s-a pornit: „1 iunie – Povești pe pereți”,” consemna in articolul Zâmbete colorate , Antonela Cristina Lungu, editorul La pas prin Brasov, unul dintre cei care participă activ și are o contribuție semnificativă în organizarea și desfășurarea unor activități (de exemplu: Brasov Heroes: Motive traditionale din Tara Barsei si imprejurimi, desenate pe asfalt).

Pentru informații suplimentare vă invităm să urmăriți pagina: https://www.facebook.com/events/1423990897612205/?active_tab=about

Afișul evenimentului a fost propus de Claudiu Grusea și este preluat de pe pagina de facebook.

Povesti colorate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.