13 iunie 2024

Contact us

„Premiul Gențiana”, în anul 2024, a fost acordat elevei Dobrescu Delia

 „Premiul Gențiana”, în anul 2024, a fost acordat elevei Dobrescu Delia

„Nu este de ajuns ca un pictor să lucreze, nu este de ajuns să fie educat. Tot ceea ce fac artiștii este pentru ceilalți. Modalitatea de a dărui lumii este modalitatea de a expune.  Copilul spre deosebire de noi nu are niciun fel de ochelari. Copilul vede realitatea, adevărul și frumusețea lumii, ceea ce noi pierdem, pentru că nu mai avem candoarea, sinceritatea și bucuria lor!” – Gabriel Stan.

Premiul Gențiana a fost acordat în acest an elevei Dobrescu Delia pentru lucrarea „Pisica” –grafit colorat/hârtie. Premiul a fost acordat la vernisajul expoziției Atelier 17, ediția a XI-a. Eleva Dobrescu Delia a câștigat Premiul I la Concursul Național E-Visual Art Debut 2023.

Pentru cea mai frumoasă abordare plastică „Premiul Gențiana” a fost acordat pentru prima dată în anul 2020 lui Christine Băiașu Folberth. În anul 2021premiul a fost acordat lui Popescu Teodora Maria ; în anul 2022 lui Teodor Mandu; iar în anul 2023 lui Șuteu Constantin.

Expoziția de pictură și grafică „Atelier 17”- Ediția a XI-a, se desfășoară în perioada 6-13 iunie 2024 la Galeria Kron-Art Brașov.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură și grafică ale elevilor claselor coordonate de Profesor Mihaela Modâlcă –  Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov.

Tematica lucrărilor este diversă: portret, compoziție, studiu anatomic, natură statică, peisaj.

Tehnicile sunt diferite:  acrilic pe pânză, creion, grafit colorat, pastel cretat, cărbune pe hârtie.

Atelier 17, ediția a XI-a, la Galeria Kron Art – vernisaj, prezintă Gabriel Stan

Atelier 17 la Galeria Kron Art

Video: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.