15 octombrie 2024

Contact us

Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă 2017

 Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă 2017

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale acestora, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, este de 49.949.000 lei. Prin implementarea programului în anul 2017 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari. Schema este valabilă până la 31 decembrie 2017, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2018.

Pot beneficia de AFN în cadrul Programului operatorii economici (întreprinderi mici şi mijlocii definite conform prevederilor Legii nr. 346/2004) respectiv societăţi si societăţi cooperative.

Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de valorile specificate în anexa nr. 2 la prezenta procedură.  Valoarea maximă a AFN nu poate depăşi suma de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar.

AFN se acordă pentru următoarele categorii de activităţi/cheltuieli eligibile:

Achiziţionarea de echipamente IT tehnică de calcul; achiziţionarea de cititoare pentru cod de bare; achiziţionarea de cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare; achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale; achiziţionarea de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare; achiziţionarea de electro şi motostivuitoare conform grupa 2.3.6.8.1 din HG 2139/ 2004; investiţiile în active necorporale referitoare la brevete de inventie, mărci de produse si servicii; achiziţionarea de bunuri prevăzute la subgrupele 3.1 mobilier, 3.2 Aparatură birotică şi 3.3 sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale (ex. sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă) achiziţionarea de autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G. (vezi Procedura Programului)

În cazul activelor achiziţionate, ajutorul financiar va fi acordat numai dacă acestea sunt noi la momentul efectuării vizitei de certificare a cheltuielilor.

Beneficiarii sunt obligaţi să asigure în favoarea Oficiilor Teritorale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie bunurile achiziţionate prin program împotriva tuturor riscurilor, pe o perioadă de 4 ani.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de investiţii în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe pagina web www.aippimm.ro. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă.

Calcularea punctajului planurilor de investiţii se face în mod automat şi transparent după completarea de către aplicanţi a secţiunilor din aplicaţia software conform Anexei nr. 3 la procedura programului, punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile.

Notă: Pentru o informare mai în detaliu vă rugăm să accesați http://www.aippimm.ro/categorie/programe/

Sau puteți solicita informații prin e-mail la: oficiubrasov@imm.gov.ro

VIA: O.T.I.M.M.C. BRAȘOV

Credit foto: Dan STRAUTI

Redactia

2 Comments

  • Foarte util articolul! Multumesc!

    • Va multumim! Cu multa placere! Multa bafta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.