Harry Ilan Laufer despre Programul ‘Start-up Nation – Romania’
Ai o societate înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului după data de 30 ianuarie 2017? Este perfect! Start up-ul tău poate fi unul dintre cele 10.000/ an care poate beneficia de 200.000 de ron., reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Programul “Start-up Nation – Romania” urmăreşte creșterea numărului de afaceri și revigorarea mediului economic, creșterea numărului de salariați, reducerea numărului de șomeri și creșterea consumului.
Pe această temă, domnul Harry Ilan Laufer –Secretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comert și Antreprenoriat a oferit detalii celor interesați în 28 februarie a.c. la Camera de Comerț și Industrie Brașov.
Cum te înscrii în Programul “Start-up Nation – Romania”?
Primul pas este înscrierea pe platforma on-line disponibilă pe site-ul www.aippimm.ro care intră în funcțiune pe data de 01 mai 2017, potrivit precizărilor domnului Harry Ilan Laufer. Atenție! Se merge pe principiul primul venit, primul servit dacă sunt întrunite condițiile și punctajul prevăzut.
Data la care este activă înregistrarea online se comunică pe site-ul entităţii publice cu atribuţii în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii cu cel putin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.
Fiecare întreprindere trebuie să completeze online planul de afaceri, al cărui model este disponibil pe site-ul entităţii publice cu atribuţii în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii: www.aippimm.ro
Aplicaţia software va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării planului de afaceri, punctajul obţinut, precum şi numărul de înregistrare.
Planul de afaceri corect şi integral completat va putea fi transmis şi înregistrat online o singură dată în cadrul aplicaţiei, programul electronic de înregistrare online a planului de afaceri nepermiţând înscrierea de două ori a aceleiaşi întreprinderi.
Admiterea în program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale va prevala numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului; achiziţia de echipamente tehnologice; activitatea pe care accesează programul; curs de antreprenoriat; asociatul/administratorul este şomer sau absolvent din anul precedent la data înscrierii la registrul comerţului; data şi ora înscrierii în program, în această ordine. După această etapă, aplicaţia electronică va genera un număr unic electronic pentru fiecare proiect, denumit număr RUE, adică număr în Registrul Unic Electronic.
Punctajul maxim care se poate obţine este de 100 puncte. Punctajul minim pentru accesarea programului este de 60 puncte.
La punctaje egale va prevala:
– numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului;
– achiziţia de echipamente tehnologice;
– activitatea pe care accesează programul;
– deţinerea unui curs de antreprenoriat;
– data şi ora înscrierii în program.
Obligații:
- să păstrați toate locurile de muncă nou create ce au fost asumate prin planul de afaceri pentru o perioadă minimă de trei ani;
- să permiteți efectuarea controalelor, în scopul verificării modalității de implementare a proiectului și îndeplinire a obligațiilor asumate;
- să păstrați documentele proiectului pentru o perioadă minimă de trei ani;
- să nu înstrăinați bunurile achiziționate prin intermediul ajutorului nerambusabil;
- să nu schimbați locul de implementare a proiectului, fără acordul finanțatorului;
- să desfășurați activitatea finanțată prin intermediul proiectului.
Pot beneficia de finanțare de la bugetul statului în cadrul Programului societăţile (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) care îndeplinesc cumulativ, la data completării planului de afaceri online criteriile de eligibilitate prevăzute aici:
PROIECT HOTARARE A GUVERNULUI privind aprobarea normelor de implementare a OUG nr 10/2017 . La adresa indicată aveți și Lista codurilor CAEN.
Vă invit să urmărim precizările domnului Harry Ilan Laufer –Secretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comert și Antreprenoriat:
Video: YouTube
Credit foto: Dan STRĂUȚI