23 iulie 2024

Contact us

S-a lansat programul educaţional dedicat pasionaţilor de limbi străine

 S-a lansat programul educaţional dedicat  pasionaţilor de limbi străine

Fundația Comunitară Țara Făgărașului împreună cu Arvato Bertelsmann România a lansat Arvato Alternative Language Program, ȋn cadrul unei conferinţe de presă cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Arvato Alternative Language este un program dezvoltat pe două direcții: proiecte educaționale și burse. Acesta are scopul de a ȋncuraja şi susţine ȋnvăţarea limbilor străine ȋn rândul elevilor dar și susţinerea profesorilor care doresc să se implice ȋn proiecte cu idei inovatoare şi alternative de predare.

„Demersul nostru este gândit ca o investiție pe termen lung în comunitate prin susținerea financiară acordată proiectelor care îi încurajează pe tineri să-și dezvolte pasiunea și abilitățile pentru limbile străine,” a declarat Oana Mitea, Director Executiv, la Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Arvato Alternative Language Program finanțează proiecte educaționale, care își propun să transforme învățarea limbilor străine (engleză și/sau germană) într-un proces creativ și inovator. Totodată proiectul are scopul de a promova avantajele cunoaşterii unei limbi străine printre elevi, precum și de a acorda burse pentru liceenii pasionați de limbile străine.

„Ne dorim să dezvoltam Arvato Alternative Language Program ȋmpreună cu profesorii şi elevii din comunitate, în special aceia care împărtășesc pasiunea pentru învățarea și de ce nu aprofundarea limbilor străine. Ne propunem să ȋnvăţăm unii de la alţii şi să dezvoltăm acest proiect an de an conform dorinţelor şi nevoile beneficiarilor. În următorul an dorim să mărim aria geografică de implementare a proiectului, bugetele de finanţare şi numărul beneficiarilor,” a declarat Alexandra Tureschi, HR Manager la Arvato Services Romania.

Prin Arvato Alternative Language Program sunt finanțaţi profesori de limba engleză și germană care predau la clasele 9-12 din liceele și cluburile de elevi sau organizațiile neguvernamentale din orașele Brașov, Codlea, Făgăraș, Râșnov, Rupea, Victoria și Zărnești .

Investiția anuală din cadrul Arvato Alternative Language Program este de 115.000 de lei din care 90.000 de lei sunt destinați finanțării proiectelor educaționale, iar 25.000 reprezintă suma totală alocată burselor pentru elevi.

Suma solicitată pentru finanțarea unui proiect poate fi de maxim 9.000 de lei în funcție de complexitatea acestuia.


Prin Arvato Alternative Language Program se doreşte încurajarea proiectelor și programelor care:
– promovează colaborarea dintre profesori și elevi;
– promovează colaborarea dintre profesori de diferite limbi străine;
– încurajează folosirea de metode alternative de predare a limbilor străine;
– au o componentă culturală;
– vizează, în mod special, elevii cu rezultate medii și care să determine creșterea interesului acestora pentru învățarea limbilor străine;
– evidențiază rolul limbilor străine în dezvoltarea carierei tinerilor, discuții cu angajati experți pe diverse arii;
– se desfășoară pe întreaga durată a anului școlar;
– contribuie la dezvoltarea comunității prin implicarea tinerilor.

Înscrierea proiectelor se realizează prin intermediul unei cereri de finanțare care cuprinde: un formular de aplicare și un formular de buget.

Acestea sunt disponibile pe site-ul www.arvato.fundatiactf.ro și se completează de către aplicant on-line. Aplicația va fi însoțită de CV-ul persoanei responsabile de coordonarea proiectului.

Video: YouTube

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.