24 aprilie 2024

Contact us

Spalatul IILOR la rau – intalnire demonstrativa

 Spalatul IILOR la rau – intalnire demonstrativa

Acum 100 de ani spalatul rufelor la rau, cu cenusa sau sapun facut in gospodarie, cu instrumente rudimentare, era una dintre optiunile pe care femeile le aveau la indemana pentru intretinerea gospodariei. De cand folosim masini de spalat automate, am uitat ca odinioara tesaturile se spalau astfel. Mai exista insa gospodine care ne asigura ca aceasta modalitate inca este de actualitate, ea se transmite de la mama in fiica, de la bunica la nepoata, prin povesti sau prin vorbe care incep cu “maica, pe vremea mea…”

Va invitam sambata, 5 august 2017 la Pietrele lui Solomon, in Brasov, la o intalnire demonstrativa in care, pentru o zi, readucem la viata traditia spalatului la rau. Invatam impreuna cum se spalau IIE la rau odinioara, cum sa utilizam sapunul de casa si uneltele specifice si cum uscam/albim iile pe prundis.

Haideti cu o iie, cu sort, cos, cu sapun de casa, cu maiul sau alte ustensile vechi, daca aveti.

Ne intalnim de la ora 8.00, in statia de autobuz de la Pietrele lui Solomon ca sa prindem un loc…sub soare!

Vom servi masa de dimineata impreuna, in natura, iar cu aceasta ocazie, va invitam sa gustati din cateva feluri de bucate si bauturi (de incalzire) realizate dupa retete vechi din Schei.
Deaorece vom imortaliza momentul, va rugam ca la intalnirea noastra sa purtati ie si daca doriti, sa aduceti cu dumneavostra si lucrul de mana.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.