16 aprilie 2024

Contact us

Sunt o Carte Vie! Nu ai vrea să mă citești?

 Sunt o Carte Vie! Nu ai vrea să mă citești?

Salut! Sunt o Carte Vie! Nu ai vrea să mă citești? Îndrăznește! Te așteptăm pe data de 8 octombrie (sâmbătă), începând de la ora 10:00, în Aula Sergiu T. Chiriacescu (str. Iuliu Maniu, nr. 41A) să citești „Cărțiile Vii” din biblioteca noastră!

Biblioteca Vie este un concept internațional (www.humanlibrary.org) ce își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. Sub îndemnul : „Întâlnește-ți prejudecata !”, cititorii au șansa de a interacționa cu oameni care se confruntă cu stereotipuri.

Întampinați de un Bibliotecar, Cititorii își aleg cartea dorită, răsfoind catalogul, în care se află titlurile Cărților și o scurtă descriere a acestora și a prejudecăților asociate. Cititorul citește Cartea Vie timp de 20 de minute, având dreptul să prelungească împrumutul cu încă 10 minute.

Rolul unei Cărți Vii este acela de împărtăși propria experiența. Nu este necesar să joci un rol, să inventezi situații : Fii tu însuți, Cititorul va aprecia sinceritatea ta.
Cartea poate fi citită de un singur Cititor sau de un grup (elevii și studenții preferă lectura în grup, adulții preferă lectura individuală),” potrivit datelor consemnate de organizatori.

Sâmbătă vă puteți întâlni cu:
Activitstul social
Romul
Yoghinul
Balerina
Consilierul de probațiune
Psihologul
Participantul la revoluție…
și multe alte cărți pe care te invităm să le descoperi chiar atunci.

Imagine preluata de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.