26 februarie 2024

Contact us

TradeX, un nou serviciu in cadrul CCi Brasov specializat in vânzări, cumpărări, transfer afaceri

 TradeX, un nou serviciu in cadrul CCi Brasov specializat in vânzări, cumpărări, transfer afaceri

TradeX reprezintă o soluția de consultanță profesională pentru cei care doresc să vândă, să transfere, sau să cumpere o afacere. Partener al Camerei de Comerț şi Industrie, TradeX implementează un concept unic în Romania: un Serviciu de Consultanță care să reprezinte interesele Vânzătorilor şi ale Cumpărătorilor în tranzacția de vânzare/cumpărare a unei afaceri în conformitate cu legislația şi fiscalitatea aferenta acestui domeniu.

Apariția acestui serviciu este fireasca în climatul economic actual, în care tot mai mulți antreprenori din motive absolut normale doresc sa exercite un Exit dintr-o afacere. Pornim de la idea că aproape orice afacere care generează un profit, sau nu, are o valoare de vânzare.

Vânzarea afacerii este cea mai populară strategie de ieșire pentru proprietarii de afaceri pentru ca în unele cazuri, nu există urmași care doresc să continue activitatea; în alte cazuri, vânzarea a fost mereu planul proprietarului companiei de a converti afacerea în active lichide la un anumit moment.

Din păcate, ceea ce lipsește pe piața româneasca de vânzare-cumpărare a afacerilor este un intermediar care să garanteze ca la închiderea tranzacției de vânzare-cumpărare a unei afaceri, ambele părți implicate vor fi satisfăcute conform contractului încheiat.

Acest lucru face din ce în ce mai importantă crearea unei platforme de colaborare pentru potențialii cumpărători şi vânzători care să faciliteze transferului cu succes a dreptului de proprietate asupra micilor întreprinderi.

TradeX este o Agenție pentru tranzacțiile de vânzare – cumpărare de afaceri mici şi mijlocii. Servește ca un deținător neutru de fonduri si documente, reprezintă link-ul de comunicații între părțile implicate în tranzacție şi facilitează închiderea tranzacției prin transferul afacerii de la vânzător la cumpărător. Pe website-ul Agenției, Trade-X.ro găsiți multe informații pentru Vânzători, Cumpărători, despre Transferul de Afacere, dar si o lista cu afaceri de vânzare.

Vorbind despre Cumpărători de afaceri trebuie menționat ca în cele mai multe cazuri, cumpărarea unei afaceri deja existente este mai puțin riscanta decât sa porniți de la zero. Atunci când cumpărați o afacere – care poate avea si o finanțare a prețului de vânzare – preluați o operațiune care deja generează flux de numerar si profit. Aveți o baza de clienți stabilita, reputație, si angajați – nu ușor de găsit in Brașov – care sunt familiarizați cu toate aspectele afacerii. Si nu trebuie sa reinventați roata – înființând noi proceduri, sisteme, si politici – deoarece o formula de succes pentru derularea afacerii a fost deja pusa in aplicare. Puteți genera profit din prima zi de activitate.

Rata de supraviețuire a unui Start-Up după 5 ani este între 35% şi 50% în funcție de sectorul industrial şi climatul economic, comparată cu o rată între 90% şi 96% pentru o Afacere transferată.

Contact

Pentru mai multe informații, va așteptam la biroul nostru aflat in cadrul Camerei de Comerț si Industrie Brașov (Str. Mihail Kogălniceanu, Nr. 18-20, Brașov)  Tel. 0799 977 707 sau email: Office@Trade-X.ro

Credit foto: Dan Strauti

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.