23 iulie 2024

Contact us

Vernisajul expoziției Mihai Mohaci „Pictură suprarealistă”

 Vernisajul expoziției Mihai Mohaci „Pictură suprarealistă”

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de cultură de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită la vernisajul expoziției „Mihai Mohaci. Pictură suprarealistă” care va avea loc vineri, 4 noiembrie 2022, ora 17.00, la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor 21.

Mihai Mohaci, fost prefect de Brașov și actual Președinte Pro România Brașov, și-a explorat latura creativă încă din studenție, dar după Revoluție arta a trecut în planul secund. Acum 7 ani și-a redescoperit pasiunea pentru artă și reprezintă o manieră de apropiere a divinității. Lucrările prezentate cu ocazia acestei expoziții aduc în atenția vizitatorilor elemente cu încărcătură religioasă și metafizică, profund însuflețite, redate în culori intense. Ele transpun nevoia omului de a se exprima vizual și de a-și găsi liniștea interioară prin intermediul actului creativ.

„Abordarea tematicii se referă la o viziune suprarealistă a unor subiecte urbane, colorate în roșu aprins, cu o tentă de romantism și mistic în tablourile cu peisaje fantastice.” (Mihai Mohaci).

Titlu: „Mihai Mohaci. Pictură suprarealistă”

Curator: dr. Radu Popica

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Perioada: 4 noiembrie – 4 decembrie 2022

Vernisaj: Vineri, 4 noiembrie, 17.00

Program de vizitare: marți – duminică, 9-17 (16.30 ultima intrare)

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.