Video: Lansare carte „Cred că da….” – Alexia Timofte, 14 ani

Fac parte din generația cuvintelor răsfoite, filă cu filă. Despre emoție, bucurie, mândrie, fericire, despre întâmplările frumoase sau urâte din viața unui adolescent, toate acestea se regăsesc într-un buchet de amintiri în volumul „Cred că da…”.

Alexia Timofte, elevă în clasa a VIII-a, la Liceul Andrei Mureșanu, și-a lansat propria carte, institulată “Cred că da…”. Evenimentul a avut loc miercuri 14 decembrie a.c. la Coresi Shopping Resort și a fost prezentat de Irina Palade. Alexia este la cel de al 2-lea volum și îl pregătește pe următorul.

Demersul tinerei scriitoare a fost susținut de Ovidiu Scridon, invitat special, pe ritmurile muzicii folk.

Tentaţia scrisului a acaparat-o pe Alexia devreme. După ” Eu la ora de desen”, ne propune un alt exerciţiu cu tonalitate autobiografică: „Cred că da…”. Deja se simte faptul că tânăra autoare oscilează între a scrie -ca un scop pentru afirmare şi a scrie- ca o necesitate de a comunica, de a exprima percepţia ei asupra lumii. Alexia pare că vrea să se emancipeze de copilărie prin scris. Tulburările interioare, specifice adolescenţei, o fac să caute o compensaţie în proiectarea unei măşti literare autobiografice, cultivarea propriei personalităţi. – extras din postfață, de prof. Chiş Florida Rita.

Vă invit să urmărim, pas cu pas, evenimentul:

Video: YouTube

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.