Zilele Bibliei la Brașov

Între 24 septembrie și 30 octombrie 2021 va avea loc la Brașov, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri (CATTIA) Brașov, evenimentul dedicat Sfintelor Scripturi intitulat: Zilele Bibliei.

Pe parcursul acestei perioade vor fi organizate diverse evenimente de popularizare a acestei capodopere a literaturii universale care a rezistat de-a lungul timpului până în zilele noastre. Biblia rămâne și azi cea mai tipărită carte la nivel mondial tradusă integral sau parțial în cele mai multe limbi. Brașovenii vor avea ocazia să afle foarte multe lucruri interesante despre această colecție de cărți antice dar actuale și pentru omul modern.

Structura evenimentului: A. Deschiderea festivă pentru oficialități și presă, 24 septembrie, ora 13.00 B. Expoziția “În lumea Bibliei”, 27 septembrie – 30 octombrie, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), Brașov. Expoziția va putea fi vizitată între orele 09 și 12 de către grupe organizate de copii, iar între orele 14-18 de către adulți. C. Meșteșugarii din Byblos, 26 septembrie și 3 octombrie (orele 12-18) – ateliere de creativitate pentru copii și adolescenți, la la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) D. Lansarea Academiei Byblos; Conferințe de Biblie și Concert, 25-26 septembrie la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), Brașov. În 25 septembrie, orele 10-12 va avea loc conferința în limba maghiară iar între 18-20 o conferință în limba română. În data de 26 septembrie și 30 octombrie vor avea loc doua conferințe în limba română între orele 10-12 și 18-20.

Descrierea pe larg: A. Deschiderea festivă pentru oficialități și presă va avea loc vineri, 24 septembrie, ora 13, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), Brașov.

B. Expoziția în Lumea Bibliei: 24 septembrie – 3 octombrie Aceasta este cea mai complexă expoziție de Biblie care a fost prezentată până acum în Ungaria, Germania, și încă în opt orașe din România. Conține exemplare rare de carte veche, manuscrise, obiecte de tezaur arheologic în legătură cu Biblia, etc. Totodată sunt expuse lucrări rare realizate cu tehnologie ultramodernă, dar și miniaturi ale unor capodopere, alături de diverse planșe explicative privind istoria lumii în cei 6.000 de ani de la creațiune. Pe de altă parte, expoziția are o notă de modernism prin care se prezintă publicului educat explicații științifice cu privire la apariția vieții sau a formării universului, prezentând și varianta biblică a originii omului.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces la microscoape cu care vor putea citi Biblii în miniatură.De mare interes pentru public va fi telescopul pentru vizualizarea universului dar si mostre autentificate de comete, provenind de la diferite universități. Ca și curiozitate, participanții vor putea să vadă sistemul nostru solar ca un mecanism de ceas funcțional care poate fi programat să arate pozițiile planetelor în anumite perioade istorice concrete.

Există o secțiune cu invenții moderne care completează ceea ce știm din Biblie. Publicul va putea să vadă Biblii scrise în cele mai ciudate limbi dar și curiozități din lumea largă, referitoare la tipărirea ei.

Publicul interesat de istorie și Biblie alături de tinerii orientați spre știință și tehnologie vor putea admira nenumărate obiecte vechi de valoare. Acest eveniment va aduce participanților bucurie, voie bună și momente de introspecție și inspirație.

C. Meșteșugarii din Byblos. În 26 septembrie și 3 octombrie (duminica), pe toata perioada evenimentului, se vor organiza activități creative pentru copii și adolescenți. Acestea cuprind ateliere de sculptură în lut, aeromodelism, pictură pe sticlă, pictură pe piatră, figurine de ipsos și pictură pe tricouri. D. Conferințe de Biblie și Concert. Lansarea Academiei Byblos. Lansare Școlii Byblos va avea loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) Lectorii evenimentului sunt: Ø Membru corespondent al Academiei Ungare Janos Reisinger – Arta picturii în Biblie Ø Lector. Dr. Traian Aldea – Chivotul – punctul culminant al evenimentelor din Orient; Covid 19 – între mitologie și știință Ø Profesor de Biblie Adalbert Orban – Apostolul Pavel despre mântuire (Epistola către Romani); Actualitatea cărții Apocalipsa Ø Profesor de Biblie Emilian Niculescu – Firul roșu al Sfintelor Scripturi Contact: Valentin Bota, 0728-330.901 Ø Profesor de limbi biblice Florin Lăiu – Cunoașterea și rolul Bibliei.

Între prezentări vor fi momente muzicale susținute de către interpreți de muzică religioasă: Diana Rad, laureată la emisiunea Românii au Talent, Ioana Lucia Berechet, Claudiu Agapie și Cătălin Gâțan. Academia Byblos este un centru de instruire în Biblie care va funcționa în Brașov având forma de învățământ cu frecvență redusă, pe o durată de trei ani. Zilele Bibliei sunt un prilej deosebit de promovare a citirii și cunoașterii Bibliei în rândul brașovenilor. Acest eveniment va aduce participanților bucurie, voie bună și momente de introspecție și inspirație.

Locația:Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA)
Str. Institutului, nr. 35, Brașov, Transport în comun: Linia 24, stația CAMPUS GENIUS

Agenda evenimentului
Ora Data

25 septembrie
10-12 Conferință de Biblie și Concert
⁕ limba maghiară
 Arta picturii în Biblie, Membru corespondent al Acad. Ungare Dr. Janos Reisinger
 Firul roșu al Sfintelor Scripturi, Prof de Biblie Emilian Niculescu
18-20 Conferință de Biblie și Concert
⁕ limba română
 Cunoașterea și rolul Bibliei, Prof.de Biblie Florin Lăiu
 Firul roșu al Sfintelor Scripturi, Prof. de Biblie Emilian Niculescu

26 septembrie
10-12 Conferință de Biblie si Concert
⁕ limba română
 Chivotul – punctul culminant al evenimentelor din Orient, Prof. Dr. Traian Aldea
 Apostolul Pavel despre mântuire (Epistola către Romani), Prof. de Biblie
Adalbert Orban
18-20 Conferință de Biblie și Concert
⁕ limba română
 Covid 19 – între mitologie și știință, Prof. Dr. Traian Aldea
 Arta picturii în Biblie, Membru corespondent al Acad. Ungare Dr. Janos Reisinger

26 septembrie – 30 octombrie
9-12 Expoziția în lumea Bibliei – grupe organizate de copii
14-18 Expoziția în lumea Bibliei – adulți

26 septembrie
12-18 Ateliere de creație pentru copii – Meșteșugarii din Byblos
Activități: Pictură pe sticlă, Modelare în lut, Tricouri pictate, Decorări borcane, Pictură pe
piatră, Aeromodelism

3 octombrie
12-18 Ateliere de creație pentru copii – Meșteșugarii din Byblos
Activități: Pictură pe sticlă, Modelare în lut, Tricouri pictate, Decorări borcane, Pictură pe
piatră, Aeromodelism
30 octombrie
10-12 Conferință de Biblie
 Actualitatea cărții Apocalipsa Prof. de Biblie Adalbert Orban
 Etica biblică – bazele antropologiei, Membru corespondent al Acad. Ungare Dr.
Janos Reisinger
18-20 Conferință de Biblie
 Actualitatea cărții Apocalipsa Prof. de Biblie Adalbert Orban
 Etica biblică – bazele antropologiei, Membru corespondent al Acad. Ungare Dr.
Janos Reisinger

Video: YouTube
Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Un comentariu la „Zilele Bibliei la Brașov

  1. De fapt comentariul lui Charles Darwin din Originea Seciilor continuă cu un mare „dar” care schimbă complet ceea ce a spus domnul creaționist Stoica Florian. Iată de fapt citatul său complet, capitolul VI – DIFICULTĂȚILE TEORIEI – ORGANE EXTREM DE PERFECTIONATE ȘI EXTREM DE COMPLICATE: „Mărturisesc deschis că pare cu totul absurd presupunerea că ochiul, cu toate inimitabilele lui dispozitive pentru acomodarea focarului la diferite distanțe,
    pentru primirea diferitelor intensități de lumină și pentru corectarea aberațiilor sferice și cromatice, s-ar fi putut forma prin selecție naturală. Când s-a afirmat prima data că soarele stă pe loc și pământul se învîrtește, bunul simț al omenirii a declarat greșită această doctrină; dar vechiul dicton vox populi, vox dei, după cum orice filosof știe, nu este valabil pentru știință. Rațiunea imi spune că dacă se poate arăta existența a numeroase gradații de la un ochi simplu și imperfect la unul complex și perfect, fiecare stadiu fiind folositor posesorului său, dupa cum cu siguranță se și intimplă; apoi dacă ochiul variază mereu și variațiile se
    moștenesc, ceea ce de asemenea se intimplă in mod neindoielnic; și dacă astfel de variații sint folositoare oricărui animal in conditii de viață schimbătoare, atunci dificultatea de a crede că un ochi perfect și complex ar putea fi format prin selecție naturală, deși pare de neinvins pentru imaginația noastră, nu ar trebui considerată ca subminindu-ne teoria.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.