27 februarie 2024

Contact us

Concert incendiar cu SERENE, orchestra Filarmonicii Brașov și Andrej Vesel, sâmbătă seară în Piața Sfatului!

 Concert incendiar cu SERENE, orchestra Filarmonicii Brașov și Andrej Vesel, sâmbătă seară în Piața Sfatului!

Sâmbătă seară, în Piața Sfatului a avut loc evenimentul SERENE & Rahmaninov’s Artificial Intelligence. Concertul, organizat de Filarmonica Brașov în cadrul evenimentului Culturama, a atras o mare de spectatori care au privit cu uimire și încântare un spectacol unic în lume.

Pianista americană SERENE a cântat alături de orchestra Filarmonicii Brașov, condusă de dirijorul Andrej Vesel. SERENE a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Rahmaninov purtând pe cap un dispozitiv unic, numit coroana Neurosity care i-a măsurat undele cerebrale. Activitatea acestora a fost transformată în timp real de artistul vizual american Koto, cu ajutorul inteligenței artificiale, într-o animație în timp real, care a fost proiectată pe ecranele din spatele scenei.

Imaginile au fost colorate și puternic dinamice, indicând astfel ce se întâmplă în mintea unui artist în timp ce cântă pe scenă.

A fost un eveniment complet inedit, care a adus la Brașov un spectacol de clasă internațională.

Următorul eveniment al Filarmonicii Brașov va avea loc pe 1 august la Sala Patria și va fi un concert cu Orchestra de Tineret Sweelinck a Olandei, care este cea mai veche orchestră din Amsterdam. Dirijorul concertului va fi maestrul Konradin Herzog, iar în program sunt Concertul pentru orchestră de Béla Bartók, L’Apprenti Sorcier de Paul Dukas, piesa Alborada del Gracioso de Maurice Ravel și celebra Suită „Pasărea de foc” de Igor Stravinsky. În mod excepțional, la acest concert, intrarea va fi gratuită.

Foto: Iosif Trif

SursaȘ comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.