21 septembrie 2023

Contact us

Concursul de fotografie „Costumul tradițional în artele vizuale”

 Concursul de fotografie „Costumul tradițional în artele vizuale”

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, Centrul Cultural Reduta desfășoară în perioada 20-28 aprilie 2023, Concursul de fotografie COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN ARTELE VIZUALE.

Sunt invitați să participe la acest concurs, locuitori din județul Brașov, păstrători și iubitori ai portului tradițional.

Dacă aveți o fotografie recentă (color) în care dumneavoastră purtați un costum tradițional, specific unei zone etnofolclorice din județul Brașov vă invităm să o trimiteți pe adresa de e-mail centrulculturalredutabv@gmail.com până la data de 28 aprilie 2023.

În concurs sunt acceptate:
– fotografii color, recente, realizate în ultimii 5 ani;
– fotografii de portret, care surprind o persoană și/sau maxim două persoane;
– fotografii însoțite de o scurtă descriere (anul în care au fost realizate, în ce context/cu ce ocazie, povestea costumului pe care îl purtați).

PREMIUL constă în realizarea unui tablou de tip canvas, cu dimensiunea 50×70 cm de către Mihaela Bălan, artist plastic brașovean.

Mihaela Bălan va selecta fotografia, iar câștigătorul concursului de fotografie va fi contactat ulterior de către organizatori.

Pasionată de pictură încă din copilărie, Mihaela Bălan este un artist plastic plin de entuziasm și cu o dragoste imensă pentru frumos. Portofoliul ei include proiecte diverse, precum pictură murală, tablouri, pictură pe mobilier, sticlă, lemn, pe materiale textile, articole vestimentare, accesorii, decorațiuni și chiar bijuterii.

Tabloul realizat de artistul plastic brașovean va fi expus la Centrul Cultural Reduta în perioada 10-26 mai 2023, în cadrul unei expoziții organizate cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, și se va ridica personal de la sediul instituției, începând cu data de 1 iunie 2023.

Regulamentul concursului îl găsiți aici!

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.