Formare profesională – Cursul: ‘Agent (Broker) Imobiliar’

Trăim într-o lume în care rapiditatea și eficiența își spun cuvântul. Recent am asistat la încercările unor tineri de a cumpăra o  locuință.

L-am urmărit pe agentul imobiliar care le-a oferit detalii de consultanță financiară sau juridică și care insista pe detalii din proiectul de arhitectură. Am văzut alt agent imobiliar care și-a folosit intuiția și a reușit să identifice nevoile și dorințele clientului.

De unde au cumpărat tinerii? De la agentul care a cunoscut procesul de achiziție, a fost onest, a cunoscut evoluția pieței imobiliare și le-a oferit detalii corecte, de la cel care și-a folosit flerul și aptitudinile de comunicare, pliate pe nevoile și bugetul clientului.

În orice profesie este nevoie de pregătire, de educare continuă. Cunoașterea legislației, dezvoltarea capacităților de negociere și comunicare, a capacității de ascultare sunt elemente care vă vor ajuta în finalizarea tranzacției. Dacă doriți să vă dezvoltați competențele care se vor reflecta în nivelul performanţei şi al succesului trebuie să faceți o investiție pe termen lung în potențialul dumneavoastră.

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov prin Departamentul  Formare Profesională, organizează cursul: “Agent (Broker) Imobiliar”.

Cursul se adresează persoanelor care doresc o perfecţionare în domeniul imobiliar (cod COR – 341301), celor care doresc să aibă oportunitatea de a cunoaște oameni noi sau celor care doresc să-și fructifice eficient timpul liber.

Activitatea se adresează totodată acelor persoane care au deja conexiuni în  portofoliul lor de clienți și care își doresc un al doilea job, care să le aducă un plus în ceea ce privește confortul financiar și consolidarea relațiilor interumane de prietenie.

Un agent imobiliar trebuie să fie un bun consilier, un fin observator şi un expert în coordonare. Trebuie să ştie să asculte cu atenţie ce spun clienţii şi să le identifice dorinţele şi nevoile, trebuie să aibă intuiţie şi abilităţi excelente de cercetare, pentru a găsi proprietatea perfectă şi, de asemenea, trebuie să se asigure că toată lumea îşi face datoria, până la finalizarea tranzacțiilor și semnarea actelor.

Din tematica cursului:

  • Comunicare; Codul manierelor în agenţiile imobiliare; Arta negocierii; Etica agentului imobiliar; Agentul imobiliar profesionist;
  • Comunicare în limba engleză;
  • Instrumente de cercetare a pieţei imobiliare; Managementul agenţiei imobiliare; Piaţa imobiliară şi marketingul imobiliar;
  • Legislația specifică în vigoare; Noţiunea actului juridic civil; Definiţia şi conţinutul dreptului de proprietate; Aspecte ale regimului juridic al circulaţiei imobilelor; Contracte; Prevederi specifice agenţiilor imobiliare; Procedura actelor notariale; Procedura succesorală;Legea cadastrului;Legislaţia şi metodele folosite în evaluare;
  • Evaluarea imobiliară (apartamentelor, terenurilor, caselor şi spațiilor comerciale);
  • Utilizarea calculatorului.

Costul programului de formare: 800 lei+TVA (membrii CCI Brașov beneficiază de o reducere de 10%).

Relaţii suplimentare se pot obţine la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Departamentul  Formare Profesională.

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.