17 aprilie 2024

Contact us

Povesti din Schei – in imagini si pe smartphone, la pas

 Povesti din Schei – in imagini si pe smartphone, la pas

Joi, 20 octombrie 2016, Casa Junilor a fost gazda unei noi seri urbane, intitulată „Povesti din Schei – in imagini si pe smartphone”.

Am aflat lucruri inedite despre troițele și monumentele din Scheii Brasovului de la istoricul dr. Alexandru Stanescu.  Am vizitat Scheiul prin aplicația IT ”TROITE BRASOV” și am descoperit farmecul acestui sanctuar printr-un clip de promovare.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ”Troițele din Scheii Brașovului – patrimoniu pentru viitor” și este co-finanțat de Consiliul Județean Brașov.

„Braşovul vechi păstrează până în zilele noastre un patrimoniu arhitectural vechi şi diversificat în stilurile diverselor epoci, însă localnicii şi turiştii care vor să cunoască în profunzime trecutul multicultural al Braşovului, trebuie să treacă şi dincolo de Poarta Şchei, în partea românească a oraşului istoric – în Şcheii Braşovului.

Aici vor întâlni la tot pasul un bogat patrimoniu vechi si aparte, construit de peste cinci secole, urme ale ortodoxiei româneşti şi ale culturii ortodoxe: Biserica Sfântul Nicolae, Prima Şcoală Românească, câteva zeci de troiţe şi un obicei viu, practicat de o confrerie populară a cărei origini se pierd în istoria acestor locuri,” conform organizatorilor acestui eveniment.

Agentia Metropolitana Brasov si Uniunea Junilor din Scheii Brașovului vă invită să străbatem Scheiul la pas, descoperindu-i poveștile și istoriile folosind noile tehnologii.

Video: YouTube

Imagini din cadrul aplicatiei oferite de Uniunea Junilor din Scheii Brașovului

Credit foto: Dan STRAUTI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.